A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Ezért tizenegyest? A büntetőgóllal továbbra is nyílt maradt a párharc + videó

Amint arról beszámoltunk, az Inter–Atlético összecsapás 1-0-ra, az PSV és a Dortmund mérkőzése pedig 1-1-re végződött a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi játéknapján. Eindhovenben a vendégek vezettek, a második félidőben viszont egy vitás körülmények között befújt tizenegyesből szépített a házigazda.

2024. 02. 21. 8:49
UEFA Champions League - PSV Eindhoven vs Borussia Dortmund
epa11168806 Luuk de Jong of PSV Eindhoven scores the 1-1 penalty goal during the UEFA Champions League Round of 16, 1st leg match between PSV Eindhoven and Borussia Dortmund at the Phillips stadium in Eindhoven, Netherlands, 20 February 2024. EPA/MAURICE VAN STEEN Fotó: MAURICE VAN STEEN
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alábbi videón az Eindhovenben lejátszott meccs teljes összefoglalóját láthatják, 00:53-tól indul a büntetőt megelőző szituáció, majd a végkifejlet látható.


„Még minden lehetséges”

A döntetlennel végződött első felvonás után a vezetőedzők abban egyetértettek: még nem lefutott a PSV és a Borussia párharca.

– Még minden lehetséges. A mostani szezonban már bizonyítottuk, hogy idegenben is képesek vagyunk jó eredményt elérni. Kedd este nyugodtak maradtunk nyomás alatt is, az pedig külön optimizmusra ad okot, ahogyan átvettük az irányítást, amikor mi birtokoltuk a labdát – mondta el Peter Bosz, a PSV jelenlegi, a dortmundiak korábbi szakvezetője.

A Dortmundot felkészítő Edit Terzic egyértelművé tette: csapatának meg kell nyernie a hazai meccset.

– Még mindig a saját kezünkben van a sorsunk – kezdte a vezetőedző. – A futballban ha el akarsz érni valamit, meg kell nyerned a hazai meccseidet. Eindhovenben jók voltunk az első félidőben, a második játékrészben viszont már nem teljesítettünk olyan jól, a PSV egyértelműen jobb volt. Ez a csapat nem ok nélkül vezeti a holland bajnokságot. Továbbra is jó esélyünk van arra, hogy bejussunk a negyeddöntőbe, de a feladatot a dortmundi találkozón kell megoldanunk.

A Dortmund–PSV nyolcaddöntő visszavágóját március 13-án rendezik.

 

Nincs megállás

Szerdán újabb két mérkőzéssel folytatódik a BL-nyolcaddöntő, a Napoli a Barcelonát, a Porto pedig az Arsenalt fogadja. Nápolyban ezen az estén debütál vezetőedzőként a szlovák válogatott szövetségi kapitánya, Francesco Calzona, aki hétfő óta már a Napoli felkészítéséért is felel. Az olasz szakember a két tisztséget egyszerre látja el.

 

Borítókép: Luuk de Jong értékesítette a megítélt tizenegyest (Fotó: EPA/Maurice van Steen)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.