Inzaghi: Többet érdemeltünk volna, de ilyen a futball + videó

Tavaly döntőt játszott az Internazionale a Bajnokok Ligájában (a Manchester City 1-0-ra győzte le), és a milánói kék-feketék most is a fináléba jutnának. Kedden este tettek egy lépést az ügy érdekében, a nyolcaddöntő első felvonásán 1-0-ra legyőzték az Atlético Madridot. De tisztában vannak vele, hogy a párharcban még most jön a neheze.

2024. 02. 21. 4:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Internazionale–Atlético Madrid találkozó előtt a vendégek mestere, Diego Simeone nem puszta udvariasságból dicsérte jó barátja, egykori laziós csapattársa, Simone Inzaghi munkásságát, és jegyezte meg, hogy szerinte az Inter jelenleg ott van a világ legjobb négy-öt csapata között. A kék-feketék kilenc pont előnnyel vezetik a Serie A-t, és úgy várhatták a keddi összecsapást, hogy a legutóbbi nyolc tétmérkőzésüket megnyerték.

 

 

Folytatódott az Inter nagy sorozata

Immár pedig kilencmeccses a győzelmi sorozatuk, mert kedd éjjel 1-0-ra  legyőzték az Atlético Madridot. A hazaiaknál a második félidőre a kisebb sérülést összeszedett Marcus Thuram már nem jött ki, Marko Arnautovics váltotta, és a 34 éves osztrák középpályás azután, hogy közelről két nagy helyzetet is elpuskázott, a 79. percben megszerezte a meccs egyetlen gólját. A középen kiugró Lautaro Martínez lapos lövését kapus hárította, a kipattanót azonban Arnautovics éles szögből bevágta. A labda a gólvonal előtt menteni igyekvő Samuel Linóról vágódott a spanyolok kapujába, de az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA nem minősítette öngólnak.

Arnautovics az UEFA-tól meccs legjobbját megillető díjat is megkapta, mint akinek a beállása feljavította az Inter addig halovány támadójátékát. Mi tagadás, az első félidőben a legnagyobb izgalmat az jelentette, hogy Kanye West rapper fekete maszkban feltűnt a lelátón.

– Nagyon sajnálom, hogy Marcus megsérült, soha nem kívánnék olyat, hogy ilyen módon kerüljek be a csapatba, de most így kaptam lehetőséget. És a harmadik helyzetemet ki tudtam használni. Külön öröm számomra, hogy a családom előtt. Több gólt is szerezhettünk volna, de az a lényeg, hogy nyertünk. Madridban nagyon nehéz meccs vár ránk, azonban ott is nyerhetünk – nyilatkozta Arnautovics.

Marco Arnautovic
Marko Arnautovics (Forrás: X/UEFA Champions League)

Az örmény Henrih Mhitarján előrébb is nézett: – Előnnyel megyünk Madridba, de ott is a győzelemre kell játszanunk, mintha most 0-0 lett volna a végeredmény. Mindent meg kell tennünk, hogy bejárhassuk azt az utat, amit tavaly: most is szeretnénk döntőbe jutni.

 

Diego Simeone: A visszavágón megfordíthatjuk ezt a párharcot

Simone Inzaghi a következőképpen vont mérleget: – Jó érzésekkel tölthet el bennünket, hogy egy nagyszerű ellenféllel szemben remek teljesítményt nyújtottunk. Azt persze sajnálhatjuk, hogy csak egy góllal nyertünk, többet érdemeltünk volna, de ilyen a futball. Kemény visszavágó vár ránk, az előny azonban nálunk van.

Az 1-0 persze nem nagy előny, így Diego Simeone sem bosszankodik: – Megesett, hogy elvesztettük a labdát a középpályán, de összességében úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna, az ellenfelünk legtöbb támadását lezártuk, és volt néhány helyzetünk is. A visszavágón megfordíthatjuk ezt a párharcot, ám addig még több mérkőzésünk lesz, és egyelőre az Almería elleni bajnokival kell foglalkoznunk.

 

Borítókép: Oblak és Samuel Lino is tehetetlen volt a gólnál (Forrás: X/Inter)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.