„Nem reális!” Kerkez Milos bravúrosat mentett Haaland elől

Nem tudott szenzációt okozni a Bournemouth, a Manchester City 1-0-ra nyert a déli csapat otthonában a Premier League 26. fordulójában. Kerkez Milos 2024-ben először kezdett Premier League-meccsen, s nagyszerűen játszott, csak az utolsó percekre cserélte le Andoni Iraola, amikor próbált kockáztatni az egyenlítés érdekében. A magyar válogatott védő a világ legjobb csatára, Erling Haaland elől látványos megoldással mentett, de volt olyan is, amikor maga Kerkez Milos jelentett gólveszélyt Ederson kapujára. A 20 éves játékos a mérkőzés után úgy fogalmazott, nem reális eredmény a Bournemouth 1-0-s veresége.

2024. 02. 24. 21:21
English Premier League - Manchester City vs Bournemouth
epa10957796 Milos Kerkez of Bournemouth in action during the English Premier League soccer match between Manchester City and AFC Bournemouth, in Manchester, Britain, 04 November 2023. EPA/ASH ALLEN No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services' or as NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: EPA/ASH ALLEN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

kiválóan kezdte első Premier League-idényét: a húszéves magyar balhátvéd ősszel rendre a Bournemouth kezdőcsapatának tagja volt, s általában dicsérték is a teljesítményét. December 9-én, a Manchester United elleni 3-0-s győzelem alkalmával is végig a pályán volt, aztán viszont jött egy kisebb sérülés, s Kerkez a visszatérése után is rendre csak csere volt. A jég két és fél hónappal később, a másik manchesteri csapat ellen tört meg. Az újabb bravúr viszont elmaradt: a Premier League 26. fordulójában a Manchester City Kerkez Milos jó játéka ellenére 1-0-ra nyert a Bournemouth otthonában.

Erling Haaland ( Kerkez Milos )
ezúttal nem lőtt gólt, ehhez Kerkez Milos nagy mentése is kellett (Fotó: AFP/Darren Staples)

Kerkez éppen úgy került vissza a kezdőbe, ahogy kikerült onnan: sérülés miatt. Poszttársa, Lloyd Kelly azonban aggódhat a helye miatt: Kerkez a Bournemouth egyik legjobbja volt.

A magyar válogatott védő még kapust is próbára tette egy húszméteres átlövéssel, s hátul is jól tette a dolgát.

Az Erling Haaland elleni mentése bravúros volt.

A Manchester City elleni bravúr mégsem jött össze: Phil Foden egyetlen találata elég volt a címvédőnek, hogy begyűjtse a három pontot. Kerkezt az utolsó percekre lecserélte az edzője, hogy támadót hozzon be helyette, de nem jött össze az egyenlítés.

A másik manchesteri csapatnak már nem volt ilyen jó napja: a United hazai pályán 2-1-re kikapott a Fulhamtől, amely a 97. percben szerezte meg a győztes gólt. 

„Ha nincs szurkolás, nincs foci”

A találkozó után a Sportalnak nyilatkozva Kerkez Milos elmondta, büszke a csapatára, megmutatták, hogy senkitől, még a Manchester Citytől sem félnek, s az eredmény, az 1-0-s vereség nem volt reális. A saját teljesítményéről csak annyit mondott, szeretne mindig maximumot nyújtani, s érzi, nem ment neki rosszul. A Bournemouth-szurkolók is egyre jobban megszeretik a magyar válogatott játékost, amire csak ennyit mondott:

– Ha nincs szurkolás, nincs foci. A szurkolók nekem is energiát adnak.

Tegyük hozzá, hogy Kerkez Milos magyarul adta az interjút. Az alábbi videóinterjúból is kiderül, hogy az olykor felbukkanó híresztelésekkel szemben Kerkez magyarul is jól kifejezi magát.

 

Kerkez Milos: Liverpool, Chelsea, Bayern?

Kerkez teljesítménye a Bournemouth drukkereit is meggyőzte, az X-en a rajongók egyértelműsítették: itt az ideje, hogy Kerkez Milos ismét meccsről meccsre a kezdőcsapat tagja legyen.

Mások már magasabb szinten látnák a magyar játékost: egyik-másik posztban olyan csapatoknak ajánlgatták, mint a Liverpool, a Chelsea vagy a Bayern München. Előbbi kettő a hét végén nem vív Premier League-meccset, helyette vasárnap az angol Ligakupa döntőjében feszül egymásnak.

A Bournemouth legközelebb kedden az FA-kupába a Leicester ellen játszi.

Borítókép: Kerkez Milos jó játékkal tért vissza a Bournemouth kezdőcsapatába (Fotó: EPA/Ash Allen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.