Gulácsi Péter megsérült, Schäfer András gólját elvehetik + videó

Bár az elmúlt hetekben – többek között a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-meccsen – Gulácsi Péter védte az RB Leipzig kapuját, szombaton, a Bayern München elleni Bundesliga-rangadón már ismét Janis Blaswich kezdett. Marco Rose kényszerből, Gulácsi Péter hasizomsérülése miatt döntött így, magyar játékosai közül csak Willi Orbán kerülhetett a kezdőbe, de ő sem lehetett boldog, a Bayern Harry Kane duplájával 2-1-re legyűrte a Leipzigot. Schäfer András gólt lőtt az Union Berlin színeiben a Heidenheim ellen, de nem biztos, hogy meg is tarthatja azt.

2024. 02. 24. 19:01
RB Leipzig - Real Madrid Gulácsi Péter
RB Leipzig-Real Madrid Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/ROBERT MICHAEL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

hosszú kálvária után került vissza idén az RB Leipzig kapujába, ám most újabb sérülés nehezíti a magyar válogatott labdarúgókapus dolgát. Gulácsi Péter hasizomproblémák miatt nem került a Bayern München elleni meccskeretbe, a bajorok elleni rangadón ismét Janis Blaswich védett. viszont tagja volt a Leipzig kezdőcsapatának.

Thomas Müller Willi Orbán Bayern München RB Leipzig nincs Gulácsi Péter
Gulácsi Péter nem játszhatott a Bayern München ellen, Willi Orbán viszont összecsaphatott Thomas Müllerrel (Fotó: AFP/Michaela Stache)

Az első félidő nem hozott gólt, a másodikban viszont megszerezte a vezetést. A lipcseiek azonban Benjamin Sesko találatával kiegyenlítettek, s még az is benne volt a pakliban, hogy a Bayern zsinórban a negyedik tétmeccsét is elveszíti.

 

Harry Kane ismét hős lett, Gulácsi helyettesének bánatára

A 91. percben azonban nem a Leipzig, hanem a Bayern szerezte meg a győztes gólt: másodszor is Kane volt eredményes. Az angol támadó még mindig tartja az egygólos átlag fölötti formáját, 23 forduló után 27 találattal vezeti a góllövőlistát.

A Bayern a tabellán már nem áll ilyen jól, a győzelem ellenére nyolc pont a lemaradása a Bayer Leverkusen mögött, a Leipzig viszont átmenetileg sem tudta megelőzni a vasárnap játszó Dortmundot, maradt a tabella ötödik helyén.

A Bundesliga 23. fordulójában az Union Berlin szombat délután játszotta le a maga mérkőzését, a csapat az első félidőben hátrányból fordított a Heidenheim ellen, a vezetést szerezte meg. A második félidőben viszont a vendégek egyenlítettek, így az Unionnak meg kellett elégednie egy ponttal.

Miért vehetik el Schäfer András gólját?

Az X-en viszont már elindult az amerikai kampány, hogy Schäfertől elvegyék idénybeli első Bundesliga-gólját, hogy azt a „medfordi Messi”, azaz Brenden Aaronson kapja. Schäfer lövése után ugyanis a labda kissé megpattant amerikai csapattársa hátán, így jutott a Heidenheim kapujába.

Borítókép: Gulácsi Péter nem védhetett a Bayern München ellen (Fotó: DPA Picture-Alliance via AFP/Robert Michael)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.