Nagyon kikapott a Fradi, nincs még meg a továbbjutás a BL-ben

Legalább egy pontra lett volna szükség, de a Ferencváros női kézilabdacsapata 35-27-re kikapott hazai pályán a Vipers Kristiansandtól a Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában, így továbbra sem biztos a továbbjutása az egyenes kieséses szakaszba.

2024. 02. 10. 17:56
LUNDE, Katrine; HÁRSFALVI Júlia
Női kézilabda BL - FTC-Rail Cargo Hungaria - Vipers Kristiansand Fotó: Purger Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavaly BL-döntős Fradi az előző fordulóban a Rapid Bucuresti idegenbeli legyőzésével (23-20) közel kerültek a továbbjutáshoz, amit a Vipers ellen már egy döntetlennel bebiztosíthatott volna. Nem sikerült. A kulcsemberek közül Tomori Zsuzsanna és Andrea Lekics sem játszhatott sérülés miatt.

MALESTEIN, Angela
A Fradi végül nem tudott a Vipers fölé nőni. Fotó: MTI/Purger Tamás

A Fradi 7-4-nél már hárommal vezetett, de később akadozott a támadójátéka, sok volt a hiba, így a 22. percben már három volt oda 9-12-nél. Ekkor időkérés után Böde-Bíró Blanka helyére Janurik Kinga érkezett a kapuba.

Jana Knedlíková a Vipers történetének 3000. találatát dobta a BL-ben, majd a 29. percben már ötgólos volt a különbség (11-16). Szünetben végül a Vipers 17-13-ra vezetett.

A folytatásban a Fradi minden igyekezete ellenére nem tudta három gólnál jobban megközelíteni a norvégokat. A hajrában pedig hitét is vesztette a csapat, a Vipers ekkor már könnyű gólokat dobott. A végén csak annak örülhetett a hazai közönség, hogy Horváth Fanni megszerezte az első BL-gólját, a végeredmény nem volt szívderítő: 27-35.

A Fradinak így még nincs meg továbbjutás, mert a Rapid nyert Lengyelországban a Lubin vendégeként. A zárófordulóban a bukaresti együttes az Esbjerget fogadja, a Ferencváros pedig a Metz vendége lesz. Ha a románok nem nyernek otthon, akkor a Fradi továbbjut, de ha győznek, akkor a magyar csapatnak is kell a két pont Franciaországban.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, csoportkör, 13. forduló, B csoport: FTC-Rail Cargo Hungaria– Vipers Kristiansand (norvég) 27-35 (13-17)

Borítókép: Hársfalvi Júlia tör kapura a Vipers ellen (Fotó: MTI/Purger Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.