Pofon Ausztráliának, végre a régi arcát mutatta a magyar válogatott

Magabiztosan megnyerte az ausztrálok elleni csoportrangadót, ezzel egyenes ágon a negyeddöntőbe jutott a nőivízilabda-válogatott a dohai vizes világbajnokságon. A csoportelsőséggel extra pihenőnapot is szereztek maguknak a magyar lányok, vagy mondhatjuk úgy is, hogy csapatunk mostantól a hétfői csatára készülhet – minden bizonnyal – a hollandok ellen.

2024. 02. 08. 12:34
SZILÁGYI Dorottya
Doha, 2024. február 8. Szilágyi Dorottya gólt dob a nõi vízilabdatorna csoportkörének 3. fordulójában játszott Magyarország-Ausztrália mérkõzésen a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 4-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mihók Attila és Cseh Sándor szövetségi kapitányokká való kinevezése óta topcsapatot még nem győzött le a magyar válogatott. Az Európa-bajnokságon a görögökkel, a hollandokkal és az olaszokkal sem bírtunk, Dohában pedig eddig csak könnyebb súlycsoportba tartozó ellenfelekkel néztek szembe a mieink. Egészen csütörtökig, az Ausztrália elleni „csoportdöntőig”. A tét az elsőség és ezáltal az azonnali negyeddöntőbe jutás volt, emellett a győztesnek egy extra pihenőnap jár, és hajszálnyival könnyebb ellenfél a nyolc között: az olimpiai bajnok Egyesült Államok helyett a friss Európa-bajnok és vb-címvédő Hollandia.

Az ausztrálok elleni mérkőzések általában szoros csatát hoznak. A csütörtöki meccs első percei hasonló forgatókönyvet sejtettek, de csak 2-1-ig vezettek a szigetországiak, utána átvettük az irányítást. A meccs első harmadában Szilágyi Dorottya volt a magyar válogatott fő gólfelelőse, hátul pedig a blokkok a helyükön voltak, így a vártnál simábban alakult a találkozó, a nagyszünetben három volt közte.

 

A harmadik negyedben megcsillogtatta a tudását, óriási bombát varrt a bal alsóba, ezzel hat gólra nőtt a különbség, amiből négy megmaradt a meccs végéig. A magyar válogatott a régi arcát mutatva 13-9-re múlta felül az ausztrálokat. A csoportelsőségnek köszönhetően most néhány pihenőnap következik, hétfőn pedig negyeddöntő – valószínűleg – Hollandia ellen.

Világbajnokság, C csoport, 3. mérkőzés:
Magyarország–Ausztrália 13-9 (4-2, 4-3, 3-1, 2-3)
a magyar gólszerzők: Keszthelyi-Nagy 4, Szilágyi 3, Kurucz-Gurisatti, Leimeter 2-2, Mahieu, Máté 1-1

A csoport másik mérkőzésén: Szingapúr–Új-Zéland 4-30

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 9 pont, 2. Ausztrália 6 pont, 3. Új-Zéland 3 pont, 4. Szingapúr 0 pont.

Borítókép: Szilágyi Dorottya három góllal keserítette meg az ausztrálok életét (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.