Rangadó vár a magyar válogatott kapusra, aki tudja a siker receptjét

Nagy meccsre készül a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is soraiban tudó RB Leipzig, amely szombaton a Bayern München otthonában vendégszerepel a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában. Az előző három bajnokin a visszatérő Gulácsi Péter védte a lipcseiek kapuját, most pedig az ellenfélről, a Real Madrid elleni BL-nyolcaddöntőről és saját formájáról is beszélt.

2024. 02. 24. 6:12
Bundesliga - FC Augsburg vs. RB Leipzig
epa11142665 Leipzig's goalkeeper Peter Gulacsi reacts after the German Bundesliga soccer match between FC Augsburg and RB Leipzig in Augsburg, Germany, 10 February 2024. EPA/Anna Szilagyi (ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video.) Fotó: Anna Szilagyi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másfél év kihagyás után elég volt három meccs, Gulácsi Péter máris újra a réginek érzi magát. Az 51-szeres magyar válogatott kapuvédő a Bayern München és a Real Madrid skalpjára vágyik, tudja a sikerreceptet is – számolt be róla a Metropol.

GULÁCSI Péter
védéseire szombaton is szüksége lesz csapatának (Fotó: Jan Woitas)


„Még mindig világklasszis csapatról van szó”

A lipcseiek kapuját a legutóbbi három bajnokin a sérülése után visszatérő Gulácsi Péter védte, így jó esély van rá, hogy szombaton 18.30-tól is így lesz, amikor az RB Leipzig a Bayern München vendégeként lép pályára (tv: Aréna4). A címvédő Bayern kisebb krízist él meg éppen, a napokban bejelentette távozását a vezetőedző, mégsem ezt helyezte a középpontba a magyar kapus.

– A saját teljesítményünkre fókuszálunk, ami az utóbbi két müncheni mérkőzésünkön nagyon jó volt. Még ha a Bayern helyzete nem is a legjobb, mégiscsak a Bayern München lesz a házigazda. Nem lehet odamenni és azt hinni, hogy minden megy magától. Tisztában vagyunk a támadójátékuk minőségével, még mindig egy világklasszis csapatról van szó. De a mi támadóinknak is lesznek lehetőségeik, amiket ki kell majd használniuk – jelentette ki Gulácsi a Bayern Münchent.

 

Gulácsi szerint semmi sem lehetetlen

A Bayern elleni rangadó után az RB Leipzig Bochumba látogat március 2-án, majd négy nappal később, március 6-án következik a Real Madrid elleni visszavágó a BL nyolcaddöntőjében. A párharc első felvonása után a madridiak vezetnek 1-0-ra.

– Nehéz feladat lesz, de a múlt héten mindenki láthatta: semmi sem lehetetlen, megmutattuk, hogy képesek vagyunk a Real Madrid szintjén játszani. Persze tudjuk, hogy Madridban még egy fokkal nehezebb lesz. De beleadunk mindent, aztán meglátjuk, mire elég – közölte Gulácsi.

 

Hamar visszatértek az automatizmusok

Az interjúban Gulácsi Péter kiemelte: noha közel ötszáz napot hagyott ki, mára újra a réginek érzi magát.

– Hosszú idő után újra játszottam három meccset egymás után. […] Ha valaki sokáig nincs ritmusban, utána teljesen normális, hogy az első vagy második bevetésen még nem megy minden teljesen flottul. De nagyon hamar visszajöttek az automatizmusok. Immár újra teljesen normális érzés, hogy a pályán vagyok. Nemcsak saját magamnak, de a csapatnak is fontos, hogy hátulról nyugalmat sugározzak. Az utóbbi két meccsünkön elsősorban a védőmunkánk volt újra nagyon stabil. Jó úton járunk.

Borítókép: Gulácsi Péterre fontos mérkőzések várnak a lipcsei együttes színeiben (Fotó: EPA/Anna Szilagyi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.