Rasszista incidens? A Ferencváros szerint igen, a románok tagadnak

A továbbjutás szempontából kulcsfontosságú győzelmet aratott vasárnap a Ferencváros női kézilabdacsapata a Bajnokok Ligájában, a zöld-fehérek 23-20-ra nyertek a Rapid Bukarest otthonában. A találkozó után azonban a Ferencváros nem tudott kizárólag az ünneplésre koncentrálni, miután a magyar csapat játékosa, Béatrice Edwige rasszista bekiabálások áldozata volt a találkozón. Igaz, a románok ezt tagadják.

2024. 02. 05. 9:13
EDWIGE, Béatrice; DMITRIJEVA, Darja
Érd, 2024. január 20. Beatrice Edwige, az FTC (j) és Darja Dmitrijeva, a Lubljana játékosa a nõi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, a B csoport 11. fordulójában, az FTC-Rail Cargo Hungaria - Krim Mercator Ljubljana mérkõzésen az Érd Arénában 2024. január 20-án. A szlovén csapat 28-26-ra gyõzött. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavalyi döntős Ferencvárosnak a női kézilabda Bajnokok Ligája 2023/24-es kiírása eddig nem volt éppen diadalmenet, de a vasárnapi, Bukarestben aratott 23-20-as győzelemmel immár úgy tűnik, meglesz a csoportkörből való továbbjutás. A Ferencváros fontos győzelmét rasszista incidens árnyékolja be, a zöld-fehérek francia játékosa, Béatrice Edwige a találkozó után kérdőre is vonta az önmagáról megfeledkezett román szurkolót.

– Úgy tett, mintha semmi sem történt volna. Semmi bajom a Rapid-drukkerekkel, mert csak egy egyénről van szó, egy buta emberről. Sem a kézilabda, sem én nem érdemlem meg ezt. Remélem, hogy soha többet nem teheti be a lábát a csarnokba – mondta Edwige.

A Ferencváros hivatalos közleményben is kiállt játékosa mellett, ebben néhány hazai szurkoló rassziszta megnyilvánulásairól ír a klub.

A kirekesztő magatartást elítélte a Rapid Bukarest is, eközben azonban cáfolta, hogy a Ferencváros elleni mérkőzésen ilyen incidens történt volna, a románok szerint a szurkoló megnyilvánulása a helyi kultúrában nem számít rasszistának.

 

Borítókép: Béatrice Edwige itt még a Krim ellen küzd (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.