Így reagált Sebők Vilmos a Liverpoolt sértő viselkedése után

Néhány nappal a Liverpool Ligakupa-győzelme után nem arról szólnak a hírek, hogy Szoboszlai Dominik megszerezte az első trófeáját az angol sztárcsapattal, hanem a döntőt közvetítő magyar tévécsatorna helyszínre kiküldött műsorvezetőinek viselkedése a téma. A volt válogatott Sebők Vilmos próbálta megmagyarázni, hogy miért viselkedett illetlenül a Wembley gyepén a Liverpool híres himnusza, a You’ll Never Walk Alone alatt.

2024. 02. 28. 7:13
EFL Carabao Cup final - Chelsea vs Liverpool
epa11181301 Fans of Liverpool cheer during the EFL Carabao Cup final match between Chelsea FC and Liverpool FC at Wembley Stadium in London, Britain, 25 February 2024. EPA/ANDY RAIN Fotó: ANDY RAIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint beszámoltunk róla, a Network4 Media Group kedden hivatalos közleményt adott ki, amelyben jelezte, hogy belső vizsgálat indult a Liverpool–Chelsea angol Ligakupa-döntőt helyszíni stábbal közvetítő Arena4 tévécsatorna két műsorvezetője, Sebők Vilmos és Monoki Lehel kifogásolható viselkedése miatt.

 

Mi történt?

Miután a Liverpool – a sérült nélkül a pályán, de vele a helyszínen – egy hosszabbításban szerzett góllal 1-0-ra legyőzte a Chelsea-t a döntőben, a csapat tagjai összekapaszkodva, meghatottan hallgatták a klub szurkolói előadásában a világhírű futballhimnuszukat. Ezalatt Sebők Vilmos azt imitálta, mintha ő vezényelné a kórust, amiről videó is készült, ezt Monoki Lehel osztotta meg a közösségi oldalán. Majd gyorsan törölte is, érzékelve a Liverpool-szurkolók jogos felháborodását.

 

Monoki nem magyarázkodott, Sebők igen

Monoki már kedden nap közben elnézést kért a "bunkó viselkedés" miatt, mint írta, magyarázkodni azonban nem szeretne. Sebők Vilmos mégis magyarázattal szolgált, az ő üzenete kedd késő este jelent meg a csatorna honlapján:

„Kedves Liverpool-szurkolók és futballbarátok!
Ezúton szeretnék elnézést kérni azoktól, akiket a mérkőzés utáni reakcióm megbántott. Utólag belátom, nem volt szerencsés, de az extázis, ami akkor, ott, a pályán zajlott, engem is elragadott.
Az Angliában végzett munkánk kapcsán rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, ezt köszönjük, szeretnénk, ha ez maradna meg mindenkiben, és nem ez a szerencsétlen eset.
Az biztos, hogy mi a jövőben is azért dolgozunk, hogy szeretett sportágunkat, a futballt közelebb hozzuk a szurkolókhoz.”

 

Maradhatnak a műsorvezetők?

Sebők jövőre utaló utolsó mondatából arra lehet következtetni, hogy a két műsorvezető folytathatja a munkát, bár a belső vizsgálat eredményéről egyelőre nem adott ki tájékoztatást a Network4 Media Group.

 

Borítókép: A Liverpool szurkolói a Chelsea elleni Ligakupa-döntőn is kitettek magukért (Fotó: EPA/Andy Rain)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.