Nem bírták el exfradista klasszisuk hiányát az ausztrálok

A várakozásoknak megfelelően Franciaország lesz a magyar válogatott ellenfele a férfitorna negyeddöntéjében a Dohában zajló vízilabda-világbajnokságon. A nyolc közé jutásért a franciák 11-8-ra legyőzték az ausztrálokat, akik a mostani vb-n is nagyon hiányolják a korábban Magyarországon Szolnokon és a Ferencvárosban is megfordult világklasszisukat, Aaron Youngert.

2024. 02. 11. 15:23
AUS-FRA
Fotó: MVLSZ/Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokáig szoros volt a Franciaország–Ausztrália mérkőzés, 6-6-ig fej fej mellett haladt a két csapat, az utolsó negyed is csupán 8-7-es francia előnyről kezdődött, akkor aztán az európaiak elhúztak, és végül 11-8-ra nyertek.

Aaron Younger, FTC, vízilabda-vb, Magyarország, Ausztrália, Franciaország, negyeddöntő
Aaron Younger még az FTC vízilabdázójaként. Forrás: Facebook

Ausztrália a közelmúltban a sportág legjobb csapatait is képes volt megszorongatni, az elmúlt években azonban visszacsúszott a középmezőny hátsó felébe. Aminek egyszerű a magyarázata: az ausztrálok legjobb játékosa, Aaron Younger már nem vállalja a válogatottságot. 

 

Aaron Younger öt évet játszott Magyarországon

Younger régi ismerősünk. Öt éven át játszott Magyarországon, 2015–18 között Szolnokon, majd két évet a Ferencvárosban. A kötődését erősíti továbbá, hogy a felesége, Anna magyar, ő maga is beszéli konyhanyelven a magyart. Nem egy látványos pólós, de annál hasznosabb, nem véletlen, hogy a Fradi akkor, 2019-ben nyerte meg a Bajnokok Ligáját, amikor ő is ott játszott. Younger immár negyedik éve pedig a világ legjobb csapatát, az olasz Reccót erősít, ahol csapattársa.

– Sokáig játszottam ezekkel a srácokkal, jó kapcsolatot alakítottunk ki a medencén kívül, a magánéletben is. Hiányozni fog minden. Az utolsó két évet külön szeretném megköszönni a Fradinak, azt kaptam tőlük, amit ígértek – Younger e szavakkal búcsúzott a Fraditól három és fél éve.

Younger hiányát nem tudják pótolni az ausztrálok, ezt láthattuk a franciák ellen is. Érdekesség, hogy a két csapat lemásolta a tavalyi eredményét, Fukuokában is a franciák győztek 11-8-ra.

A lényeg természetesen az, hogy miként az várható volt, Franciaország lesz a magyar válogatott ellenfele a keddi negyeddöntőben, ahogy azt is előre megjósolta.

Ahogy megírtuk, együttese januárban három napon át együtt készült a francia válogatottal, a két csapat hivatalos meccset is játszott, amit a mieink 14-10-re nyertek meg.

 

Horvát, montenegrói és olasz kvótaszerzés

Szerbia után Horvátország, Montenegró és Olaszország is olimpiai kvótát szerzett. A horvátoknak nem okozott gondot a Kína elleni siker (22-4), a montenegróiak és az olaszok viszont ki-ki meccset vívták Romániával, illetve az Egyesült Államokkal a párizsi részvételért. 

vízilabda-vb, egyenes kieséses szakasz, negyeddöntő, ágrajz
 

Vízilabda-vb, férfiak

A vasárnapi nyolcaddöntők:
Olaszország–Egyesült Államok 13-12
Montenegró–Románia 12-9
Franciaország–Ausztrália 11-8
Horvátország–Kína 22-4

A negyedöntők keddi programja:
Spanyolország–Montenegró 14.00
Görögország–Olaszország 15.30
Szerbia–Horvátország 17.00
Magyarország–Franciaország 18.30

 

Borítókép: A franciák jobban védekeztek és jobban is lőttek, mint az ausztrálok (Fotó: MVLSZ/Kovács Anikó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.