Megvan, ki lesz Sallai Roland és Szalai Attila csapatának edzője

A klub közlése alapján a nyártól Julian Schuster lesz a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Freiburg vezetőedzője. A 38 éves szakember leendő együttesének két magyar játékos, Sallai Roland és Szalai Attila is tagja.

2024. 03. 22. 17:23
Julian Schuster a nyártól Sallai és Szalai csapatát irányíthatja. Fotó: https://www.faz.net/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Világszerte válogatott mérkőzéseket rendeznek, ám a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban 26 forduló után 9. helyen álló Freiburg pénteken megerősítette a korábbi sajtóértesüléseket, és bejelentette, hogy a nyártól Julian Schuster lesz a magyar válogatott színeiben március 22-én, Törökország ellen pályára lépő Sallai Rolandot és Szalai Attilát foglalkoztató Freiburg vezetőedzője.

A tapasztalat és a személyiség döntő volt

A 38 éves Julian Schuster az idény végén, júliusban váltja a 12 szezon után távozó Christian Streichet. Érdekesség, hogy a leendő tréner 2008-tól 2018-as visszavonulásáig a jelenlegi vezetőedző játékosa volt, azóta pedig a Freiburg akadémiáján dolgozik.

A Freiburg sportigazgatója, Jochen Saier úgy fogalmazott, hogy az elmúlt hetekben számos belső és külső jelölttel intenzív tárgyalásokat folytattak, és végül nagy meggyőződéssel választották Schustert a tapasztalata, a személyisége miatt, s azért, mert osztja és elfogadja a Freiburg filozófiáját, illetve értékrendszerét.


Magyarok a Freiburgban

Sallai Roland 2018 nyarán igazolt a Freiburghoz, azóta 155 hivatalos mérkőzésen viselte a klub mezét, a német liga és a Német Kupa mellett többször pályára lépett az Európa-ligában is. Az aktuális idényben eddig 31 meccset játszott, támadóként nyolc találata mellett három gólpasszt osztott ki.

Szalai Attila még „újonc”, kölcsönben szerepel a Freiburgban 2024 januárja óta. A védő az eddigiekben hat bajnokin és egy kupameccsen bizonyíthatott, igaz, csupán kétszer volt mindvégig a pályán.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.