Kroos lenyűgöző visszatérése, rekorddal hangoltak a hazai Eb-re a németek + videó

Florian Wirtz a német labdarúgó-válogatott történetének leggyorsabb gólját szerezte szombat este Franciaország ellen, a visszatérő Toni Kroos passzából már a hetedik másodpercben betalált. Julian Nagelsmann együttese végül 2-0-ra nyert, a tavalyi szenvedés után a németek erős teljesítményt mutattak. A nyári Európa-bajnokságon a rendező Németország egy csoportban szerepel a magyar válogatottal.

2024. 03. 24. 7:27
Florian Wirtz Toni Kroos Németország Franciaország
Wirtz hét másodperc után vezetést szerzett Kroos passzából Fotó: X/Fabrizio Romano
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a 2021-ben megrendezett Európa-bajnokság után mondta le a válogatottságot, a tavaly kinevezett szövetségi kapitány, Julian Nagelsmann azonban meggyőzte a visszatérésről. A szakember nem bánta meg a döntést: Kroos hét másodperc után már gólpasszt ünnepelhetett Franciaország ellen, Florian Wirtz a német labdarúgó-válogatott történetének leggyorsabb gólját szerezte.

Florian Wirtz Kai Havertz ( Toni Kroos német labdarúgó-válogatott rekord )
Wirtz és Havertz is betalált, a németek legyőzték a franciákat (Forrás: X/DFB Team/Philipp Reinhard)

A németek a folytatásban is jobban játszottak, mint a legutóbbi két világbajnokságon döntős Franciaország, s bár a második félidő elején majdnem négy percet kellett várniuk, akkor is viszonylag gyors gólt szereztek, ezúttal Kai Havertz révén.

A tavalyi szenvedés után a mostani 2-0-s győzelem reményt adhat a német szurkolóknak, hogy mégsem ég le a csapat a nyári, hazai Európa-bajnokságon. Mi persze nem bánnánk, ha azért egy magyarok elleni vereség becsúszna a csoportkörben Julian Nagelsmann csapatának.

 

Villámkezdés: Kroos, Wirtz, gól

A német kezdés nem is lehetett volna jobb: a visszatérő Kroos Wirtzhez passzolt, a Bundesligában szárnyaló Bayer Leverkusen futballistája pedig megszerezte első gólját a válogatott mezében. Hét másodperc telt el eddigre a meccsből.

– Azt gondolom, senki sem fogta fel azonnal, mi történt. Mi is mind meglepődtünk, aztán persze nagyon örültünk, mert ennél jobban nem lehet kezdeni egy meccset – mondta a német válogatott új csúcstartója, Florian Wirtz, akinél gyorsabban senki sem talált még a kapuba a német válogatott színeiben.

Persze begyakorolt figuráról volt szó, de kellett hozzá egy „nem mindennapi” lövés is, ahogy Nagelsmann fogalmazott.

A szövetségi kapitány nem csak a gyors gólpassz miatt lehet boldog, hogy Kroos visszatért a válogatottba.

– Mind tudjuk, hogy a labdával kivételes dolgokra képes, de a párharcokban is kiváló. Remekül illeszkedik a csapatba – dicsérte a Real Madrid rutinos játékosát Nagelsmann.

A szombati felkészülési mérkőzések közül a másik rangadón is idegenbeli siker született, Brazília Angliában nyert 1-0-ra. A Németországhoz hasonlóan a magyar válogatottal közös Eb-csoportba sorsolt Svájc 0-0-s döntetlent játszott Dánia vendégeként.

S ami tényleg szinte hihetetlen: nem Wirtz gólja volt a leggyorsabb a játéknapon. Christoph Baumgartner már hat másodperc elteltével vezetést szerzett Ausztriának Szlovákia ellen. Végül az osztrákok is 2-0-ra nyertek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.