Marco Rossi Szoboszlai játékáról és a Tiszakécskéről is meglepőt mondott

Marco Rossi és a magyar válogatott sorozata tovább él. A szövetségi kapitány irányításával immár tizenhárom meccse veretlen a nemzeti csapat, miután péntek este 1-0-ra nyert Törökország ellen. A mérkőzés után Marco Rossi kitért Gulácsi Péter, Dárdai Márton és Schäfer András teljesítményére és Szoboszlai Dominik különleges szerepére is. A meccs egyetlen gólját Szoboszlai lőtte, Rossi mégis úgy véli, hogy a csapatkapitány nem játszott csúcsformában.

2024. 03. 23. 5:45
20240322 Budapest Puskás Aréna
Magyarország Törökország válogatott labdarúgás Marco Rossi Vincenzo Montella Magyar Nemzet/Mirkó István
Vincenzo Montella és Marco Rossi, a két olasz kapitány Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar labdarúgó-válogatott idei első mérkőzésén hazai pályán 1-0-s győzelmet aratott Törökország ellen. csapata immár tizenhárom mérkőzés óta nem kapott ki, s egyben megszakította az ellenfél sorozatát, a törökök először kaptak ki, amióta Vincenzo Montella a szövetségi kapitányuk. A tizenhárom meccsből ez volt az első, amelyen nem hanem védte a magyar válogatott kapuját, s ezt kiválóan tette, több nagy védést is bemutatva húzta le a rólót.

Gulácsi Péter Magyarország Törökország
Gulácsi Péter teljesítménye nem lepte meg Marco Rossi szövetségi kapitányt (Fotó: Mirkó István)

– Nem lepett meg, elvégre nem véletlenül nem a Tiszakécske kapusa, ezzel persze nem akarom megbántani a Tiszakécskét. Gulácsinak nem lehet elvitatni a kvalitásait, ahogy Dibusznak sem, aki az elmúlt tizenkét meccsünkön védett. Most Gulácsi visszatért, és megtette, amit kellett – mondta Rossi, aki szerint a másik nagy visszatérő , is jó teljesítményt nyújtott.

A visszatérők mellett újoncunk is volt a pályán: a családi hagyományokat folytató Dárdai Márton szűk fél órát kapott első magyar válogatott fellépésén.

 

– Márton nagyon jól beilleszkedett, a többiek is jól fogadták. Remek hozzáállással lépett pályára, pedig nem volt könnyű dolga, Törökország nyomás alatt tartott minket. A védelemnek szinte automatikusan kell egységként dolgoznia, ez nehezebb, ha még nem adott az összeszokottság, de Márton ennek ellenére tökéletesen teljesített – dicsérte Rossi a Hertha futballistáját.

 

Rossi szerint Szoboszlai, Sallai és Varga volt már jobb

A támadókkal viszont ezúttal nem volt elégedett a szövetségi kapitány, noha Varga Barnabás és is eltalálta a kaput, míg tizenegyesből a győztes gólt lőtte. A Liverpool játékosa sokszor nem az első, hanem a hátsó sorban játszott, a labdakihozatalban főszerepet vállalt.

– Dominik a legtehetségesebb játékosunk, aki ötven-hatvan méteres távolságba is el tudja juttatni a labdát, adott esetben a feltolt védősor mögé. A törökök nem támadtak le nagyon magasan, ez viszont lehetőséget adott nekünk, hogy kezeljük a játékidőt, az elképzelt ritmusunkban tudtunk játszani, próbáltuk lassítani a játékot. Ez jól sikerült, viszont amikor lehetőségünk, területünk nyílt támadni, azokat nem tudtuk jól kihasználni, az utolsó passzok, a befejezések nem voltak pontosak, a Szoboszlai, Sallai, Varga támadóhármasnak nem ez volt a legjobb estéje.

A magyar játékosok így értékelték a mérkőzést:

Többet lőttek a törökök

A statisztika is alátámasztja Rossi értékelését, a törökök több mint kétszer annyi lövéssel próbálkoztak, mint a mieink (tizenhét, illetve nyolc). Ez a mutató visszaköszönt a vendégek kapitánya, Vincenzo Montella értékelésében is.

– Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, sokkal kevesebb lehetőséget engedtünk Magyarországnak, mint amennyit a legutóbbi meccsein ki tudott alakítani. Szervezettebben, hatékonyabban játszottunk, mint az előző mérkőzésünkön, jó iramú, hasznos találkozó volt. Az eredményben nagy szerepet játszott egy szerencsétlen tizenegyes, amit az ellenfél értékesített. Mi sajnos sok helyzetet kihagytunk, ez a labdarúgásban előfordul, de most az a legfontosabb, hogy sikerült kialakítanunk azokat a helyzeteket – foglalta össze a törökök szempontjából a mérkőzést Montella.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.