Két nagy visszatérő is van a válogatottban Marco Rossi idei első kezdőjében

Törökország ellen kezdi meg idei szereplését a magyar labdarúgó-válogatott várhatóan telt ház előtt a Puskás Arénában péntek este (20.45, tv.: M4 Sport). Marco Rossi szövetségi kapitány kihirdette az Európa-bajnokságra készülő csapat kezdőjét, amelyben van két nagy visszatérő is: Gulácsi Péter és Schäfer András.

2024. 03. 22. 19:36
ROSSI, Marco
Telki, 2024. március 18. Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) telki edzõközpontjában 2024. március 18-án. A magyar válogatott Törökország csapatával játszik barátságos mérkõzést március 22-én a Puskás Arénában. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Íme a magyar válogatott idei első kezdője a törökök elleni meccsre: Gulácsi – Balogh B., Lang, Szalai A. – Nego, Nagy Á., Schäfer, Kerkez – Sallai R., Szoboszlai – Varga B.

Nagy visszatérő a csapatban a középpályán aki legutóbb 2022-ben volt válogatott, a tavalyi évét sérülések nehezítették, még az is benne volt a pakliban, hogy végleg fel kell hagynia a futballal, aggódott is érte Rossi. De az Union Berlin játékosa most újra itt van, és a 23. válogatott fellépésére készül.

Schafer András
Schäfer András visszatér (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Érdekesség, hogy Rossi a kapuban Gulácsi Péternek szavaz bizalmat. A Lipcse kapusa szintén 2022 őszén játszott legutóbb a válogatottban, aztán a tavalyi év nagy részében ő is sérült volt, és a távollétében lett a válogatott első számú kapusa. Rossi előre jelezte, hogy a két márciusi meccset felosztja két kapusa között, így várhatóan kedden Koszovó ellen Dibusz véd majd.

Schäfer és Gulácsi egyaránt akkor játszottak legutóbb a válogatottban, amikor utoljára kikapott a csapat, 2022 szeptemberében Olaszország ellen. Azóta már 12 mérkőzés óta őrzi veretlenségét az együttes.

Nagy kérdés volt még, hogy a védelem közepén a sérült helyett ki játszhat , és Rossi itt Balogh Botond mellett döntött. Az olasz másodosztályban a feljutásra esélyes Parmában rendszeresen futballozó 21 éves védő a tavalyi utolsó meccsen, Montenegró ellen is kezdő volt az akkor ugyancsak sérült Orbán helyén. Mellette és játszik majd a hátsó védőhármasban, itt főleg utóbbi játéka volt kérdéses azok után, hogy a Bundesligában alig kap lehetőséget. Rossi talán éppen ezért ad neki most játékperceket, így viszont az újonc Dárdai Márton debütálására egy kicsit még várni kell.

A mérkőzésről szóló tudósításunk itt olvasható.

Így vonultak a magyar szurkolók a meccsre:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.