Csökkentették Mészöly Géza eltiltását, megvan, mikor térhet vissza

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fellebbviteli bizottsága március 8-án kettő plusz három mérkőzésre csökkentette Mészöly Géza eltiltását, így az Újpest labdarúgócsapatának vezetőedzője már pénteken, a 20.00-kor kezdődő, Puskás Akadémia elleni, felcsúti bajnokin leülhet a kispadra.

2024. 03. 08. 14:05
Mészöly Géza eltiltás DVTK
Miskolc, 2024. február 11.
Mészöly Géza, az Újpest FC vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Diósgyõri VTK - Újpest FC mérkõzés után a diósgyõri DVTK Stadionban 2024. február 11-én. Az Újpest  2-1-re nyert.
MTI/Czeglédi Zsolt
Mészöly Géza csapata súlyos vereséget szenvedett Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Február 29-én, a vendégek továbbjutásával végződött Újpest–Paks Mol Magyar Kupa-mérkőzés napján látott napvilágot a hír, amely szerint egy plusz két hónapra eltiltották a lila-fehérek trénerét, Mészöly Gézát, aki a Diósgyőr elleni mérkőzést követően saját labdarúgójára, Franklin Saserére tett rasszista tartalmú megjegyzést (miközben dicsérte játékosát). A szakember három hónapos büntetéséből csak az elsőt kellett volna letöltenie, mert a testület fél évre felfüggesztette a második és harmadik hónap végrehajtását.

Már le is töltötte az eltiltást?

Az élvonalbeli bajnokság 24. fordulója előtt a 10., még éppen bennmaradó helyen álló Újpest fellebbezett, melynek nyomán enyhítettek az ítéleten – írta meg a Nemzetisport.hu és M4 sport.hu. A péntek délutáni sajtóhírek szerint öt meccsre „zsugorodott” a büntetés, ám az ötből hármat felfüggesztett a szervezet, a másik kettőt pedig Mészöly letöltötte a Paks elleni Magyar Kupa-mérkőzésen és a Fehérvár elleni bajnokin. Ennek értelmében a vezetőedző már a pénteki, Puskás Akadémia elleni idegenbeli bajnokin a pálya mellől irányíthatja csapatát. Az M4 Sport szerint mellékbüntetésként ötszázezer forintot kell kifizetnie Mészöly Gézának.

 

A hivatalos bejelentés

Kora délután végül az MLSZ a honlapján közölte a tényt, amely szerint a szövetség Fellebbviteli Bizottsága megváltoztatta a Fegyelmi Bizottság Mészöly Gézával szemben hozott korábbi büntetését.

– A bizottság Mészöly Gézát a sportszakemberi tevékenységtől 5 mérkőzésre eltiltja, valamint 500 ezer forint pénzbüntetés kifizetésére kötelezi. Az Újpest FC előző két, Mészöly Géza közreműködése nélkül lejátszott mérkőzése beleszámít a büntetésbe, a fennmaradó három mérkőzésről történő eltiltás végrehajtását a Fellebbviteli Bizottság az FSZ 10. § (5) bekezdés b) pontja alapján hat (6) hónapra felfüggeszti. Az FVB a felfüggesztett 3 mérkőzésről történő eltiltás végrehajtását elrendeli, ha az eljárás alá vont szakember a felfüggesztés időtartama alatt újabb fegyelmi vétséget követ el - írta az mlsz.hu.

Mészöly Géza tehát már a Puskás Akadémia elleni meccsen ott lehet a kispadon.

Borítókép: Mészöly Géza visszatérhet. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.