Videón, ahogy leütötte, nagyon megverte ellenfelét a magyar sportoló Chicagóban

Másfél éves kihagyás után egyhangú pontozásos győzelemmel tért vissza a ketrecbe Borics Ádám: a magyar MMA-harcos közép-európai idő szerint ma hajnalban Chicagóban a perui Enrique Barzola ellen nyert simán. Borics nagyon nehéz időszakon lépett túl.

2024. 04. 20. 9:27
Borics Ádám Chicagóban tért vissza
Borics Ádám Chicagóban tért vissza Forrás: Facebook/Adam "The Kid" Borics
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borics Ádám (18 győzelem, 2 vereség) legutóbb 2022 októberében küzdött, az MMA egyik legnagyobb szervezeténél, a Bellator 286. gálájának főmeccsén, a kaliforniai Long Beachen csapott össze a sportág egyik legendájával, a brazil Patricio „Pitbull” Freirével a pehelysúlyú világbajnoki címért. Borics pontozással veszített, ráadásul úgy megsérült a jobb térde, hogy műteni is kellett. Most tehát 18 hónapot követően tért vissza, mégpedig Chicagóban immár PFL szervezet gáláján, amely megvette a Bellatort.

Borics Ádám Chicagóban a mérlegelésen Fotó: Cooper Neill

– Ez az elmúlt másfél év kínszenvedés volt a térdem miatt, mert mindennap volt vele valami, aztán kiderült, hogy kell egy második operáció is, így 2023 januárjától érezhettem azt, hogy nagyjából minden rendben a lábammal – mondta néhány napja a harmincesztendős Borics Ádám az M4 Sportnak. S azt is elárulta, a nehéz időszakban a visszavonulás gondolata is megfordult a fejében.

Borics Ádám veszélyes ellenfelet intézett el

Ám végül nem így döntött, mostani ellenfelét, a nálánál négy évvel idősebb perui Enrique Barzolát pedig így jellemezte:

– Egy rendkívül veszélyes harcosról beszélünk, borzasztóan tapasztalt, tíz bunyója volt a UFC-ben, valamint edzett Khabib Nurmagomedov csapatában is. Sosem fárad el, mindig megy előre, szeret birkózni, és igyekszik többet melózni a harcok alatt, mint az ellenfelei.

Nos, Enrique Barzola most is sokat „melózott”, de ez kevés volt, mert Borics Ádám egyhangú pontozással győzött, le is ütötte ellenfelét.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.