Barcelona: a balhé címlapsztori lett, minden szem a két labdarúgón + videó

Merőben más helyzetben várja a La Liga vasárnap esti csúcsrangadóját a Real Madrid és a Barcelona. Az El Clásico előtt a házigazda királyi gárda nyolc pont előnnyel vezeti a tabellát ősi riválisa előtt, szerdán a Manchester City idegenbeli kiejtésével bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, a katalánok viszont kedden hazai pályán előnyös helyzetben véreztek el a Paris Sain-Germain ellen. A Barcánál ráadásul a csapaton belül feszült helyzet alakult ki Ilkay Gündügan és a kiesésben fő bűnös Ronald Araújo között. Ám a legfrissebb hírek szerint már mindent megbeszéltek egymással.

2024. 04. 20. 12:56
Ronald Araújo kedden dühösen hagyta el a pályát
Ronald Araújo kedden dühösen hagyta el a pályát Fotó: EPA/Alejandro Garcia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Barcelona Párizsban 3-2-re győzött a Paris Saint-Germain ellen, és a visszavágón is megszerezte a vezetést, Raphinha a 12. percben talált be. Ám a 29. percben Ronald Araújo utolsó emberként szabálytalankodott a kilépő Bradley Barcolával szemben, Kovács István játékvezető piros lapot mutatott fel az uruguayi védőnek, és ez a Barcelona végzetét okozta. A PSG fordított, s végül 4-1-re nyert, a franciák jutottak tovább. S ugyan a katalánok vezetőedzője, Xavi Kovács Istvánt okolta a kiesés miatt, még a Barca-szurkolók nagy része is elismeri, hogy a kiállítás jogos volt. A találkozó után a csapatból is elmondta a véleményét a történtekről, s mondhatjuk, kritikus volt Araújóval szemben.

Gündogan, Araújo
Gündogan és Araújo egy korábbi edzésen Forrás: X/BarcaTimes

– Az ilyen döntő pillanatokban biztosnak kell lenned abban, hogy eléred a labdát. Nem tudom, hogy Araújo elérte-e. Ha nem vagy biztos benne, inkább adnod kell a kapusodnak egy esélyt, hogy háríthasson, még ha egy az egyben vezetik is rá a labdát, és még az is jobb, ha gólt kapunk, mint ha ilyen korán kiállítanak tőlünk valakit… Ezt megölte a játékunkat.

Araújo csípősen reagált Gündogan szavaira

A média szembesítette a védőt csapattársa nyilatkozatával, Araújo pedig tömören és csípősen válaszolt:

– Inkább megtartom magamnak, hogy mit gondolok erről. Megvannak az értékeim, amelyeket másoknak tiszteletben kell tartania – jegyezte meg Araújo, aki szerint a kiállításának jogossága ötven százalék volt, csak minden második játékvezetőnél ért volna piros lapot a mozdulata.

Az ügyről megkérdezték a csapat egyik korábbi legendás játékosát, Puyolt, aki szerint Gündogan rossz szándék nélkül mondta, amit mondott, de a csapaton belüli bíráló szavaknak az öltöző falain belül kell maradniuk.

 

Gündogan jelezte, hogy mindenképpen beszélni akar a történtekről Araújóval, hogy tisztázza a helyzetet. A Mundo Deportivo pedig ma a címlapján adott arról hírt, hogy ez meg is történt: „az ügy lezárva”.

 

A Barcelona mai edzését mindenesetre nagy érdeklődés övezte. Az alábbi felvételen azt látjuk, hogy Gündogan egyedül megy ki a pályára, egy kamerás ember külön rá koncentrál, utána Ronald Araújo érdezik Raphinha, Ferran Torres és Vitor Roque társaságában. Mi tagadás, a békekötés híre hihetőbb lenne, ha Gündogan is köztük lett volna…


 Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.