Dejan Sztankovics távollétében is két gólt szerzett Miskolcon, ezzel ott van a kupaelődöntőben a Fradi

Kristoffer Zachariassen két találatának köszönhetően idegenben győzte le 2-0-ra a Diósgyőrt a Ferencváros a Mol Magyar Kupa szerda esti negyeddöntőjében. A bajnoki címvédő sikerével már három csapat biztosította helyét a hazai kupasorozat legjobb négy csapata között.

2024. 04. 03. 21:50
Kristoffer Zachariassen kétszer is túljárt a Diósgyőr védelmének eszén. Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miskolc felkészült. A szerdai kupameccset megelőzően a városhatárnál minden, a városba belépni kívánó autót megállítottak a rendőrök, majd arról érdeklődtek, hazai vagy vendégdrukkerek érkeznek-e. Onnan még jó 15 percnyi autóútra volt a stadion, de a helyiek semmit sem bíztak a véletlenre.

Az arénánál aztán nyoma sem volt ellenségeskedésnek, a 2018-ban átadott DVTK Stadion mellett barátságos hangulat uralkodott, a szervezők ingyenes családi programokkal várták a szurkolókat. Érkeztek is szép számmal, a kezdésre a vendégszektor mellett biztonsági okokból üresen hagyott székeken kívül nagyjából 11 ezer hely foglalt volt, azaz a lehetőségekhez mérten szinte teljesen megteltek a tribünök.

A vendég Ferencváros kezdőcsapata Varga Ádám nevével kezdődött, kijelenthető tehát, hogy bejöttek a lapunknak hétfőn nyilatkozó kapus várakozásai. Előtte csapatkapitányként szerepelt a védelemben Botka Endre, aki a kevés játéklehetőség miatt a magyar válogatott márciusi keretéből is kimaradt, és legutóbb, Mezőkövesden is csupán a cserepadon foglalt helyet. A fővárosiakat egyébként ezen az estén hivatalosan nem Dejan Sztankovics vezette trénerként, miután a szerb edzőt kétmeccses eltiltással sújtották a legutóbbi, debreceni kupameccsen történtek miatt. Távollétében segítője, Nenad Szakics dirigált a kispad mellett.

A mérkőzés jó hangulatban kezdődött. A 10. percben egy pillanatra elhallgatott a hazai oldal, amikor a remek passzt kapó Kenan Kodro a kapuba lőtt, ám hamar kiderült, hogy les volt, így érvénytelen a találat. A folytatásban is inkább a Diósgyőr térfelén zajlott a játék, ám veszélyes gólhelyzet ott sem alakult ki: a 25. minutumban például messziről próbálkozott a Fradit erősítő Mohammed Abu Fani, de a hazai kapus könnyedén védett. A 37. percben jött a fordulat, a vendégeket erősítő Kristoffer Zachariassen szerzett közelről szép fejes gólt, egyúttal vezetést a Ferencvárosnak (0-1). A lefújás előtti percben egy szabálytalanság után kisebb tömegjelenet alakult ki a Ferencváros kispadja előtt, ám komolyabb balhé nem lett belőle, amikor a vendéglátó sérelmezett egy helyzetet. Szünetre 1-0-s vendégvezetésnél mentek a csapatok.

DVTK - FTC
Gera Dániel és Kristoffer Zachariassen a szerda esti kupameccsen. Fotó: Kurucz Árpád

Az eredmény hamar változott: villámrajtot vett a Fradi, a második félidő megkezdése után 23 másodperccel megint Zachariassen volt eredményes (0-2). A hazai oldalon sokan mindezt – aligha bánják – nem is láthatták, hiszen még vissza sem tértek a helyükre…

A lelátóról továbbra is folyamatos támogatást kapott a hazai csapat, ám ezen az estén ez sem segített. A bajnoki cím várományosa, a Ferencváros megőrizte előnyét, végül 2-0-ra nyert, így bejutott a hazai kupasorozat elődöntőjébe. Szerda estére a Kisvárda, a Paks és a Fradi bebiztosította helyét a legjobb négy között, a mezőny csütörtökön, a másodosztályú Nyíregyháza és az élvonalbeli Kecskemét összecsapása után lesz teljes. 

Az FTC és a Diósgyőr hamarosan újra találkozik, április 10-én pótolják ugyanis az OTP Bank Liga egy korábban elhalasztott meccsét. A miskolci rendőrökre aznap nyugodtabb este vár, hiszen a helyszín a budapesti Groupama Aréna lesz majd.

Mol Magyar Kupa, negyeddöntő
Kedd
Kisvárda–MTK Budapest 3-2

Szerda 
Vasas (NB II)–Paks 2-5 – hosszabbítás után
Diósgyőr–Ferencváros 0-2

Csütörtök
20.45: Nyíregyháza (NB II)–Kecskemét (tv: M4 Sport).

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.