Egy tinédzser csatár volt a magyar légió egyetlen gólszerzője

Két magyar légiós nyújtott kiemelkedő teljesítményt a múlt héten: Gulácsi Péter nagyszerűen védte az RB Leipzig kapuját, a belga másodosztályban pallérozódó 19 éves Vancsa Zalán pedig fontos gólt lőtt, a Lommel ennek is köszönhetően játszhat majd a feljutásért. A többiek zömmel csereként álltak be vagy lecserélték őket, összességében a légió nem kényeztette el jó hírekkel Marco Rossi szövetségi kapitányt.

2024. 04. 22. 5:20
Vancsa Zalán ismét gólt lőtt a Lommelben, a csapata a feljutásért harcolhat majd Forrás: Lommel SK/X
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legnevesebb magyar légiós, ezen a héten sem ért vissza abba a magasságba, amelyben az ősszel futballozott. A Liverpool a hét közben 0-3-ról indult Bergamóban az Atalanta elleni Európa-liga negyeddöntőn, a magyar középpályás kezdett,  67 percet kapott, a csapata 1-0-ra nyert ugyan, de kiesett. Vasárnap, a Fulham elleni londoni bajnokin csak a 87. percben állhatott be, a Liverpool 3-1-re győzött, és továbbra is versenyben van a bajnoki címért a Premier League-ben. 

SZOBOSZLAI Dominik
Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan

végig ott volt az Aston Villánál vendégeskedő Bournemouth csapatában, a hazai csapat 3-1-re győzött. Az angol másodosztályban a Sunderland hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett a Millwaltól, Callum Styles kezdett a vendégeknél, a 81. percben lecserélték. 

Gulácsi remekelt a kapuban

A német Bundesligában Gulácsi Péternek is köszönhette az RB Leipzig , hogy idegenben 2-1-re legyőzte a Heidenheimet, a magyar kapus többször is bravúrosan védett, is részese volt a sikernek. Az Union Berlin Schäfer Andrással a kezdőben fogadta a Bayern Münchent, a magyar középpályást a vendégek háromgólos vezetésénél cserélték le a 69. percben, a bajorok 5-1-re nyertek. A Freiburg hazai pályán csak 1-1-et játszott a Mainzcal, sárga lapok miatt nem lehetett tagja a keretnek, ezúttal is a kispadon ragadt.

Fotó: EPA/Anna Szilágyi

A német másodosztályban a Németh Andrást a 76. percben bevető hazai pályán 1-0-ra kikapott a Kieltől, a Karlsruhe pedig 3-2-re megverte otthon a Herthát , Dárdai Bence nem volt a keret tagja, Dárdai Márton végigjátszott a találkozót, ifj. kezdőként 69 percet játszott. 

A francia élvonalban a Le Havre a saját pályáján 1-0-s vereséget szenvedett a Metztől, Loic Nego a 61. percben állt be. A svájci Super League-ben a Grasshopperst 1-0-ra legyőző Servett a 75. percig tartott igényt Bolla Bendegúz szolgálatára, a Luganóban 2-0-ra kikapó Lausanne pedig nem nevezte Szalai Gábort. A horvát Hajduk Split Kleinheisler Lászlóval a 78. perctől a fedélzeten 1-0-ra nyert a Slaven Belupo vendégeként. Cipruson a felsőház rájátszásában a Gyurcsó Ádámot 69. perctől a soraiban tudó AEK Larnaca 2-0-ra legyőzte a Lang Ádámot a keretében is nélkülöző Omonia Nicosiát. 

Vancsa Zalán a gólfelelős

A román Superliga felsőházában a Sepsi OSK kétszer is pályára lépett a múlt héten. Először a Rapid Bucuresti vendégeként nyert 1-0-ra, Kecskés Ákos végig a pályán volt, Varga Kevin kezdőként 65 percet játszott, Varga Roland a 73. percben állt be csereként, majd otthon 3-1-re kikapott az Universitatea Craiovától, ekkor Kecskés Ákos és Varga Kevin kezdett, utóbbit a 64. percben lecserélték, míg Varga Roland a 75. percben állt be. A török élvonalban a Basaksehir 2-0-ra nyert a Rizespor ellen, Mocsi Attila a szünetben állt be csereként, a 92. percben piros lapot kapott 1–0-nál, a szabálytalansága után megítélt büntetőből lett 2–0. 

Ami a gólszerzést illeti, Vancsa Zalán mentette meg a magyar légió becsületét. A Lommel pedig 3–1-re nyert a Beveren ellen a belga másodosztályú bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában, ezzel negyedik helyen zárt, és kivívta a feljutásért vívott rájátszást, Vancsa Zalán korán, már a negyedik percben megszerezte a vezetést a Lommelnek, amikor egy jobb oldali akció végén tökéletesen érkezett középen, majd két védő és a kapus között a kapuba tudta passzolni a labdát. 

Az olasz második vonalban a Parma Balogh Botondot a kispadon jegelve játszott 0-0-t Palermóban, a Spezia otthon végzett 0-0-ra a Sampdoriával, kezdett, és 66 percet kapott. 

Dél-Koreában az Ulszan Hyundai az Ázsiai Bajnokok Ligája elődöntőjének az első meccsén Ádám Martint a kispadon tartva győzött 1-0-ra a japán Jokohama Marinos ellen. Az észak-amerikai profi ligában, az MLS-ben a Kansas City otthon 3-3-ra végzett a St. Louis Cityvel, Sallói Dániel végigjátszotta a meccset, a 45+7. percben sárga lapot kapott, a 65. percben az ő lövését ütötte a saját kapujába a svájci válogatott Roman Bürki. 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.