Marozsán Fábián varázslatos sorozata véget ért Madridban

A madridi ATP 1000-es tenisztorna második fordulójában Marozsán Fábián két játszmában vereséget szenvedett az argentin Francisco Cerúndolo ellen. A világranglista állása alapján ez volt a papírforma, habár Marozsán Fábián korábbi mesterverseny-mérlege és a januári, Cerúndolo elleni győzelme után bízhattunk a magyar teniszező sikerében.

2024. 04. 26. 13:47
Marozsán Fábián tenisz Francisco Cerúndolo
Marozsán Fábián Madridban egy meccset nyert Fotó: AP/Lynne Sladky
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Róma, Sanghaj, Indian Wells, Miami. Marozsán Fábián első négy mesterversenyén kivétel nélkül eljutott a legjobb tizenhat közé, kétszer a negyeddöntőben is pályára léphetett. A lenyűgöző sorozat Madridban szakadt meg, ahol Marozsán a második fordulóban, két játszmában kikapott, az argentin Francisco Cerúndolo visszavágott a magyar teniszezőnek az idei Australian Open második körében elszenvedett vereségért.

INDIAN WELLS, CALIFORNIA - MARCH 10: Francisco Cerundolo of Argentina plays a forehand volley against Ben Shelton of the United States in their third round match during the BNP Paribas Open at Indian Wells Tennis Garden on March 10, 2024 in Indian Wells, California.   Clive Brunskill/Getty Images/AFP (Photo by CLIVE BRUNSKILL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Marozsán Fábián
Francisco Cerúndolo ezúttal nyerni tudott Marozsán Fábián ellen (Fotó: Getty Images/AFP/Clive Brunskill)

Akkor is, most is Cerúndolo volt kettejük közül a kiemelt, s ezáltal az esélyes. Ám amíg Marozsán Ausztráliában tudta borítani a papírformát, ezúttal a sportszerűségéről is ismert argentin nyert 6:2, 7:6-ra.

Melyik versenyen indul Marozsán Fábián?

Azzal, hogy Marozsán még a madridi mestertorna első hetén kiesett, jövő héten pályára léphetett volna a cagliari challengerversenyen, a teniszező azonban inkább hazautazott néhány napra. A következő tornája így a római ATP 1000-es verseny lesz, amelyen tavaly legyőzte Carlos Alcarazt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.