A magyar válogatott Eb-céljairól beszélt Angliában Szoboszlai Dominik + videó

A nemzeti tizenegy csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik egyike az angol élvonalban szereplő Liverpool legértékesebb labdarúgóinak, így állandó a médiaérdeklődés iránta. Kedden a YouTube-on közel másfél millió feliratkozóval rendelkező Stadium Astro közölt vele egy friss videóinterjút, amelyben a válogatott Európa-bajnoki esélyei is szóba kerültek.

2024. 04. 09. 19:00
Szoboszlai Dominik gólöröme a márciusi, törökök elleni felkészülési mérkőzésen. Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Remek formában várja a nyári, németországi rendezésű Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzéseket a magyar labdarúgó-válogatott, amely 2022 ősze, azaz immáron 14 mérkőzés óta veretlen. Az együttes csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik most a Liverpool edzőközpontjában nyilatkozott a válogatott céljairól.

„Élvezni fogjuk az Eb-t, nincs semmilyen nyomás rajtunk”

– Igazi csapat vagyunk, mindent megteszünk egymásért, mindegy, ki kezd az első perctől, és ki van a kispadon, mindenki készen áll. Csapatként sok mindent elérhetünk, de még nem akarok ezen gondolkodni – kezdte Szoboszlai, akinek interjúját a Csakfoci.hu szemlézte. – Talán nem várják majd tőlünk, hogy továbbjussunk a csoportból, pedig ez a célunk. Onnan pedig minden meccs egy új esély. Élvezni fogjuk az Eb-t, nincs semmilyen nyomás rajtunk, hiszen nagy megtiszteltetés egyáltalán ott lenni a tornán. Először is tovább akarunk jutni a csoportból, aztán a többiről majd beszélhetünk utána.

A teljes interjút – amelyben szóba került Szoboszlai liverpooli mezszámválasztása és Jürgen Klopp távozása is – angol nyelven megtekinthetik.

Még két felkészülési mérkőzés a rajtig

Válogatottunk június 4-én lép pályára legközelebb, akkor Írország vendége lesz, majd a kontinenstorna főpróbáján, június 8-án Izraelt fogadja. Ezt követően jön a három csoportmeccs az Eb A csoportjában: június 15-én Magyarország–Svájc, június 19-én Németország–Magyarország, június 23-án pedig Skócia–Magyarország mérkőzéseket rendeznek.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.