„Sajnos a szövetségi kapitány bohóc” – kifakadt a magyar válogatott játékosa

Kibújt a szög a zsákból, Galló Vilmos keresetlen szavakkal fedte fel a magyar jégkorong-válogatottat feszítő ellentéteket. A rutinos csatár a Románia ellen 2-1-re elvesztett mérkőzés után nemes egyszerűséggel bohócnak nevezte Don MacAdam szövetségi kapitányt. Az eset nyilván nem maradhat következmények nélkül. Ilyen hangulatban borzalmas nehéz lesz nekivágni az utolsó két meccsnek Olaszország és Szlovénia ellen.

2024. 05. 01. 15:27
MACADAM, Don, magyar jégkorong-válogatott,
Don MacAdam, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya a kispadon Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Sajnos a szövetségi kapitány bohóc – Galló Vilmos e szavakkal vágott bele a nyilatkozatába a 2-1-es magyar vereséggel zárult Magyarország–Románia mérkőzés után. Méghozzá ország-világ előtt, hiszen a meccset közvetítő Sport TV riporterének fogalmazott így, Don MacAdam szövetségi kapitányt becsmérelve.

Galló Vilmos, Don MacAdam, magyar jégkorong-válogatott, szövetségi kapitány, bohóc
Galló Vilmos a kispadon a Románia elleni mérkőzésen. Fotó: MJSZ/Vörös Dávid

– Nem tudok ezzel mit csinálni. Minden meccsen kihajtom a szívem-lelkem, de ő minden meccsen próbál levinni a mélybe – folytatta Galló hasonló stílusban. – Próbálom ezen túltenni magam, de nem nagyon sikerült olyat tennem, ami a tetszésére válna. Kivett engem emberelőnyből, ezzel is kicsit felidegesített. Majd meglátjuk, mi lesz, sajnos kikaptunk. Volt rengeteg helyzetünk, lőhettünk volna párat (gólt). Elég frusztráló meccs volt, voltak helyzeteink, elég szomorú, sajnos ilyen a hoki néha.

Már tagadhatatlan a feszültség

Ez a nyilatkozat nyilván nem maradhat következmény nélkül. Kínálja magát, hogy Gallót kizárják a keretből, csak éppen a meccs után Hári János is arra célzott, hogy valami nagyon nincs rendben a csapatnál, s Bálizs Bence is beszélt a gondokról.

– Nem is tudom, hogy mondjam. Nem volt jó a hangulat az öltözőben sajnos. Nehéz beleállni akkor a mérkőzésbe, amikor a csapatnak a fejét ennyire megkeverik. Nyilván a játékosoknak is olyan mentalitásra van szükségük, hogy elengedjék, de azért nehéz, amikor napok óta onnan kapjuk, ahonnan nem kellene, és nem az van, hogy a csapat érdekeit szolgálná az egész. Így egy kicsit nehéz – jegyezte meg a magyar válogatott kapusa.

S korábban is lehetett már olyan hangokat hallani, miszerint Don MacAdam finoman fogalmazva nem áll a helyzet magaslatán. Márpedig az összes játékost nem lehet kizárni, eltiltani.

Mi lenne, ha a magyar válogatott nem két győzelemmel kezdte volna a világbajnokságot?

 

Don MacAdam nem reagált, a szövetség közleményt adott ki

Úgy tudjuk, a találkozó után Sofron István, aki eltiltás miatt nem játszhatott, lement az öltözőbe. Miként utaltunk rá, Sofron a válogatott vezéregyénisége. Nos van feladata. De nem csak neki.

A találkozó után Don MacAdam nem reagált az őt érintő súlyos kritikára.

– Vannak olyan napok, amikor nagyon sok mindent megteszel a győzelemért, de így sem sikerül nyerni. Most talán nem tettük bele azt a pluszt, ami kellett volna a sikerhez, de tény, hogy az ellenfél kapusa szenzációs napot fogott ki. Nem úgy játszottunk emberelőnyben sem, ahogy kellett volna, a végén pedig kaptunk egy elkerülhető gólt. A lövésszámunk rendben volt, a minőséggel lehetett gond, a román kapust csak egyszer tudtuk legyőzni – értékelte a találkozót Don MacAdam.

Bóta Márton, a magyar férfijégkorong-válogatott sajtófőnöke az érdeklődésünkre azt a tájékoztatást adta, hogy a Magyar Jégkorong-szövetség szerda este közleményben reagál a történtekre.

Így is történt. Íme, az MJSZ közleménye:

„A magyar jégkorongcsalád valamennyi tagja csalódott a szerdai vereség miatt. Galló Vilmos nyilatkozata profi sportemberhez méltatlan volt. Bármi is történt a szerdai mérkőzés előtt az öltözőben, az a válogatott belügye. Az edzői stábnak és a játékosoknak közösen kell megtalálniuk az utat, ami kivezet abból a frusztrációból, amit ez a vereség okozott. A szakmai stáb és a válogatott tagjai közösen dolgoznak azon, hogy a feszültségeken túllépve a hátralévő két mérkőzésen ugyanúgy a rá jellemző szívvel és akarattal játsszon a magyar csapat.”

Ez nyilván csak átmeneti állapot, péntek esig, amikor a magyar válogatott kikorcsolyázik Olaszország ellen konkrét lépéseknek kell történniük.

Az olaszok és szlovének is hibáztak már

Gyorsan rendezni kellene a sorokat, mert a fájdalmas vereség dacára még semmi sincs veszve, az utolsó két meccsen, pénteken Olaszország, majd szombaton Szlovénia ellen akár a feljutást is ki lehet harcolni. Az olaszok és a szlovének is hibáztak már, az olaszok kedden csak hosszabbításban verték Japánt, a szlovének pedig a nyitófordulóban kikaptak Dél-Koreától.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.