A magyar válogatott futballista klubja feljutott az olasz élvonalba

A háromszoros magyar válogatott védőt is foglalkoztató Parma szerda este 1-1-es döntetlent játszott a Bari vendégeként az olasz másodosztályban, ezzel pedig matematikailag is bebiztosította feljutását az élvonalba. A Serie A-ban alighanem Baloghra is számít a klub.

2024. 05. 02. 7:40
BALOGH Botond
Balogh Botond Marco Rossi szövetségi kapitány keretében is szerepel. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzeti tizenegy márciusi, Törökország elleni felkészülési mérkőzésén is pályára lépett Balogh Botond, aki szerdán ugyan nem kapott lehetőséget Bariban, ám a szezon eddigi szakaszában így is 16 bajnokin segítette a Parma feljutását.

 

Három év után térhetnek vissza

A 21 éves védő csapata két fordulóval az olasz másodosztályú bajnokság zárása előtt 74 ponttal áll, ezzel hárommal megelőzi a második, még szintén feljutó pozíciót elfoglaló Comót. A harmadik helyezett Venezia lemaradása hétpontos, így biztosan nem előzheti meg a Parmát, amely 2021-ben búcsúzott az olasz első ligától, vagyis három év szünet után szerepelhet majd újra a legjobbak között. A Serie B-ből a két legtöbb pontot szerző együttes jut fel automatikusan, a 3–8. helyezettek rájátszásban vesznek részt a fennmaradó egy helyért.

 

Részese lehet a folytatásnak

Balogh Botond 2019-ben, az MTK utánpótlásából igazolt Parmába. Eleinte az olasz klubnál is az ifjúsági csapatban szerepelt, a felnőttek között 2020. október 31-én kapta meg először a lehetőséget. Az aktuális szezonban eddig 16 meccset játszott, két kivételtől eltekintve teljes mérkőzéseken szerepelt. A Parma valószínűleg a legmagasabb osztályban is számol Balogh Botonddal, a múlt héten ugyanis további két évvel, 2027 nyaráig meghosszabbította a fiatal magyar hátvéd szerződését.

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.