Schäfer András csapata saját magát lökte a szakadék szélére – FRISSÍTVE

A Bundesliga 33. fordulójában nagyot léphetett volna az Union Berlin a biztos bennmaradás felé, ám Schäfer András csapata hiába vezetett már a 19. percben 2-0-ra Kölnben, a hajrában a hazai csapat fordítani tudott.

2024. 05. 11. 18:13
Schäfer András (középen, pirosban) végigjátszotta az Union Berlin mérkőzését Kölnben, de csak ez adhatott neki okot az örömre Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási lehetőséget szalasztott el Schäfer András csapata, az Union Berlin a Bundesliga 33. fordulójában. A hétfőn edzőt váltó berliniek a Köln vendégeiként jól játszottak, húsz perc után már 2-0-ra vezettek, és úgy tűnt, nagyon közel kerülnek a gondtalan befejezéshez. Az már biztos volt, hogy ha legalább egy pontot szereznek, matematikailag sem végezhetnek kiesőhelyen, ám az osztályozós helyre még visszazuhanhatnak, ezért ez a három pont rengeteget jelentett volna a meccset egyébként végigjátszó magyar válogatott középpályás együttesének. A feltételes mód már jelzi, hogy nem így történt: a házigazda az első félidő utolsó percében tizenegyesből szépített, majd a 87. percben kiegyenlített, és hogy teljes legyen a vendégek frusztrációja, a hosszabbításban meg is nyerték a mérkőzést.

SC Freiburg - 1. FC Heidenheim
Fotó: DPA Picture-Alliance via AFP

Mindez azt jelenti, hogy az Union Berlin előnye négy helyett csupán egy pont a Mainz előtt, amely este a Dortmundot fogadja, és ha bravúrt ér el, akkor megelőzi Schäferéket. Ám a fővárosiaknak figyelniük kell a mindössze három ponttal megelőzött Kölnre is, azaz a kiesés elkerülésével a jövő hét végén muszáj nyerniük Sallai Roland csapata, a Freiburg ellen Berlinben ahhoz, hogy az egyenes kiesést mindenféleképpen elkerüljék. A Freiburg egyébként hazai pályán sovány 1-1-et játszott a Heidenheimmel, Sallai Roland végig a pályán volt, Szalai Attila szokás szerint a kispadot koptatta. Ez az eredmény azt jelenti, hogy Sallaiéknak az Európa-ligára már nincsen esélyük, és a konferencialiga selejtezője sem biztos a számukra, erre a kérdésre a jövő heti utolsó fordulóban születik majd válasz.

RB Leipzig - Werder Bremen
Fotó: DPA Picture-Alliance via AFP

A Gulácsi Péterrel a kapuban, Willi Orbánnal a védelemben felálló RB Leipzig is 1-1-es döntetlenre végzett, a lipcsei mérkőzésen a Werder Bremen volt az ellenfele. Tragédia nem történt, hiszen a csapat az alapvető célját, a Bajnokok Ligájában indulás jogát már korábban kivívta. 

Frissítés: A forduló szombat esti mérkőzésén nagy meglepetésre a Mainz otthon 3-0-ra legyőzte a Bajnokok Ligája döntőjére készülő Dortmundot. Ezzel két ponttal megelőzte az Union Berlint, és Schäferék várják osztályozós helyen az utolsó fordulót. Ők a Freiburgot fogadják, és nyerniük kell a biztos bennmaradáshoz, ám szükségük van arra is, hogy a Mainz Wolfsburgban ne szerezzen pontot. 

Bundesliga, 33. forduló

Péntek

Augsburg–Vfb Stuttgart 0-1

Szombat

Freiburg–Heidenheim 1-1

1. FC Köln–Union Berlin 3-2

Mönchengladbach–E. Frankfurt 1-1

RB Leipzig–Werder Bremen 1-1

Mainz–Borussia Dortmund 3-0

Vasárnap

Darmstadt–Hoffenheim 15.30

Bayern München–Wolfsburg 17.30

Bochum–Leverkusen 19.30

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.