Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Djokovics ingyenes oktatást tartott a Roland Garros közönségének

Novak Djokovics is bejutott a harmadik fordulóba a Roland Garroson, miután javuló formában nagyon simán győzte le három szettben, 6:4, 6:1, 6:2-re a spanyol Roberto Carballes Baenát. Djokovics elégedettségéről árulkodik, hogy a mérkőzés után rögtönzött oktatást tartott a párizsi közönségnek. Danyiil Medvegyev és Alexander Zverev is simán lépett tovább.

2024. 05. 30. 18:40
Novak Djokovics
Novak Djokovics jobb kedvre derült a Carballes Baena elleni győzelemtől Forrás: X
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovics az első fordulóban ugyan három játszmában, mégis nyögvenyelősen győzte le a francia Herbert-t 6:4, 7:6, 6:4-re, ami után sokan azt jósolták, a Roland Garroson sem eszik meg sok sót idén. A második fordulóban ezek után lesöpörte a pályáról a spanyol Roberto Carballes Baenát.

Novak Djokovics, Roland Garros, Baena
Novak Djokovics nem fél attól, hogy interakcióba lépjen a közönséggel (Forrás: X)

Az első szettben, 5:4-nél a szerb világelsőnek egy labdamenetnél szokás szerint meggyűlt a baja közönséggel, mert valaki a labdamenet közben bekiabált, de aztán minden kisimult. A második és a harmadik játszmát nagyon könnyedén hozta, mutatjuk, milyen kunsztokat mutatott be.

Előbb egy csodás fonák kereszt:

Majd befutott egy labdát, s ismét fonákkal, ezúttal fej fölött ütötte be.

A találkozó utáni interjúban Marion Bartoli azzal udvarolt Djokovicsnak, senki sem üti úgy a fonákot sprint után, fékezve, mint ő. Ez persze nem meglepő, a korábbi francia játékos többször kinyilvánította, hogy szerinte Djokovics nem csupán minden idők legjobb teniszezője, hanem kiváló sportember is, aki ha Amerikában születik, minden városban szobrot állítanak neki.

A két játékos puszival, öleléssel üdvözölte egymást, majd Bartoli kérésére Djokovics még azt is megmutatta egy labdaszedő segítségével, hogyan is kell ütni azt a bizonyos fonákot...

Djokovics a 3. fordulóban a Monfils–Musetti meccs győztesével találkozik, ha Monfils jön, akkor a szerb megint csak ellenséges légkörre számíthat.

Djokovics mellett másik két esélyes, Danyil Medvegyev és Alexander Zverev is magabiztosan jutott tovább. Marozsán Fábián viszont sajnos búcsúzott, az edzője, Balázs Attila is elismerte, a bolgár Grigor Dimitrov jobb volt nála.

Roland Garros, 2. forduló

Férfi egyes
Dimitrov (bolgár, 10.)–Marozsán (magyar) 6:0, 6:3, 6:4
Medvegyev (orosz, 5.)–Kecmanovics (szerb) 6:1, 5:0-nál Kecmanovics feladta
Djokovics (szerb, 1.)–Carballes Baena (spanyol) 6:4, 6:1, 6:2
Zverev (német, 4.)–Goffin (belga) 7:6 (7-4), 6:2, 6:2
Bergs (belga)–Marterer (német) 3:6, 6:3, 6:1, 6:3
Hurkacz (lengyel, 8.)–Nakashima (amerikai) 6:7 (2-7), 6:1, 6:3, 7:6 (7-5)
Auger-Aliassime (kanadai, 21.)–Squire (német) 6:4, 4:6, 6:3, 6:2

Női egyes
Szabalenka (fehérorosz, 2.)–Ucsidzsima (japán) 6:2, 6:2
Jasztremszka (ukrán, 30.)–Vang Ja-fan (kínai) 6:2, 6:0
Ribakina (kazah, 4.)–Rus (holland) 6:3, 6:4
Szvitolina (ukrán, 15.)–Parry (francia) 6:4, 7:6 (7–3)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.