Galló Vilmos: Ennek így kellett történnie! Szuper Levente: Köszönöm a Jóistennek!

Galló Vilmos négy nappal ezelőtti nyilatkozata immár duplán sporttörténelmi tett. Egyrészt bármily furcsa, a bohócos kitörés állította ismét egyenesbe a magyar jégkorong-válogatottat, s az út végén a csapat visszakerült az elitbe. A magyar hoki legendája, Szuper Levente érzelmes szavakkal méltatta a magyar válogatott kapusának, Bális Bencének a teljesítményét.

2024. 05. 04. 23:31
magyar jégkorong-válogatott, Galló Vilmos, Don Macadam, Bálizs Bence, Szuper Levente
Galló Vilmosnak van mire visszatekintenie Forrás: MJSZ/Vörös Dávid
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagyon sajnálom, hogy meggondolatlanul nyilatkoztam és megbántottam vele a szövetségi kapitányt, tudom, hogy hibáztam, erkölcsileg menthetetlen, amit tettem – mondta a kérdésünkre a Szlovénia ellen feljutás után Galló Vilmos, a magyar válogatott játékosa. 

magyar jégkorong-válogatott, Bálizs Bence
Bálizs Bence fantasztikusan védett az olaszok és a szlovének ellen is. Fotó: MJSZ/Vörös Dávid

Igen, így van, mégis, nem is vitás, hogy Galló bohócos nyilatkozata fontos mérföldkő volt a válogatott világbajnoki szereplésében. Utána mintha helyére került volna minden mozaik a kirakósban. S nem csupán érzelmileg, szakmailag is. A sorok összálltak, s az első két meccsen mellőzött Hadobás Zétény is felkerült az első ötösbe.

Galló esete: amikor a cél szentesíti az eszközt

– S milyen jól játszott! – jegyezte meg Galló, akinek a nyilatkozatára igaz a szólás: a cél szentesíti az eszközt...

Ahogy fűztük tovább a szavakat, Gallóból csak kifakadt, hogyan is gondol a szíve mélyén az eseményekre:

– Ennek így kellett történnie. Le a kalappal, ahogy a kapitány a helyzetet kezelte. Utána tényleg nagyon jól tudtunk együtt dolgozni, és a csapat is maximálisan a hátralévő két meccsre összpontosított. Szenzációs érzés átélni a feljutást.

Az ünneplés egyik szép pillanat volt, amikor Don MacAdam szövetségi kapitány sorra gratulált a játékosoknak, akkor nem felejtette el megpaskolni Galló Vilmos vállát sem.

– Ez az eredménye annak, amikor a csapat, az edzői stáb, a szurkolók a helyszínen és otthon is együtt éreznek. Fantasztikus – a kanadai szakember is túllépett a sérelmeken.

 

Szuper Levente elismerése az utódjáról

A magyar válogatottban többen nyújtottak extra teljesítményt, közülük Bálizs Bence mindenképpen kiemelhető, olyan tartást adott a magyar válogatottnak, mint anno Szuper Levente. Amikor ezt a párhuzamot felvetettem a világbajnokság a Sport TV szakkommentátoraként dolgozó korábbi kiváló kapusnak, csak ennyit mondott:

– Megtisztelő.

Maga az érintett a rá jellemző szerénységgel és mértéktartással értékelt.

– Fegyelmezettek voltunk, fizikailag és érzelmileg is együtt harcoltunk, igazi karaktert mutattunk. Öröm és megtiszteltetés ebben a csapatban szerepelni – foglalta össze a lényeget Bálizs Bence.

Az érzéseit pedig így fejezte ki a magyar válogatott feljutásáról:

– Köszönöm a Jóistennek, hogy ezt a helyszínen láttam.

Sokan vannak ezzel így...

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.