Kroos zseniális gólpasszát Vinícius különleges módon köszönte meg + videó

A Bajnokok Ligája első elődöntőjében a Bayern München és a Real Madrid összecsapása kedd éjjel 2-2-re végződött a bajor fővárosban, és a meccs másnapján sokan felhozzák Zinedine Zidane egy korábbi, emlékezetes megjegyzését: amit a Barcelona összehoz negyven passzal, azt Toni Kroos eggyel is eléri. Bár a mérkőzés legjobb játékosának járó díjat megérdemelten kapta meg a duplázó Vinícius Júnior, a brazil ténylegesen meghajolt a német középpályás előtt, megköszönve neki a zseniális gólpasszát.

2024. 05. 01. 12:38
Vinícius Júnior meghajolt Toni Kroos előtt
Vinícius Júnior meghajolt Toni Kroos előtt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A találkozó elején a Bayern München játszott mezőnyfölényben, de a 24. percben a térfél közepéről zseniális labdát tett a 16-os vonalára a bemozduló elé, aki 14 méterről egyből kilőtte a bal alsó sarkot, ezzel vezetett 1-0-ra a Real Madrid. A brazil támadó meghajolt, megköszönve a gólpasszt. Cikkünk borítóképén tőle is óriási mozdulat látható!

JÚNIOR, Vinícius
Vinícius Júnior az első gólját ünnepli, amihez Toni Kroos adta a gólpasszt. Fotó: MTI/AP/Matthias Schrader

 

Vinícius Júnior és Toni Kroos összeszokott páros

– Jól ismerjük egymást Tonival, de egy ilyen passzhoz azért nagyon ott kell lenni fejben. Mindig megkönnyíti a dolgokat, ha ő is a pályán van – jegyezte meg Vinícius Júnior a 2-2-re végződött találkozó után.

– Szerintem igazságos eredmény született, ami számunkra jó eredmény. Voltak jó és rosszabb pillanataink, de ez érthető, ha egy BL-elődöntőben idegenben játszol. Olyan meccs volt ez, amelyen akkor születtek a gólok, amikor éppen a másik csapat tűnt jobbnak – értékelte a találkozót Kroos, s persze kitért Vinícius Júniorra és a neki adott gólpasszára is.

Forrás: X/UEFA Champions League

– Tudom, hogy jobban szereti, ha nem a lábához kapja a labdát, hanem üres területre, ahova bemozoghat, és mivel az ellenfél középső védői állandóan mellette voltak, eléje tettem a labdát. Mondhatjuk, hogy ez a passz rendben volt, de semmi különös. Vini nemcsak gyors, hanem okos is, tudja, hogyan és mikor mozogjon. Most is remekül csinálta, jár neki az elismerés – mondta Toni Kroos.

Az éles szeműek azt is észrevehették, hogy Kroos – nem először – a passza előtti másodpercben jelzett Viníciusnak. A Bayern védői nem vették észre…

 

A találkozó összefoglalója:

S Kroos kiérdemelt egy ütős poént is, a szolgálataira máshol is igényt tartanának...

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.