Ezt látni kell: Messi élete legjobb meccsét játszotta – öt gólpassz, egy gól + videó

Briliáns produkcióval rukkolt ki szombat éjjel Lionel Messi: az argentin klasszis öt gólpasszt adott s egy gólt is szerzett az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) az Inter Miami színeiben azon a meccsen, amelyen csapata 0-1-ról fordítva 6-2-re nyert a New York Red Bulls ellen. A statisztika azt mutatja, hogy a nyolcszoros aranylabdás Messi élete legjobb meccsét játszotta, hat gólban még soha nem volt benne sem klubcsapataiban, sem az argentin válogatottban.

2024. 05. 05. 13:19
Lionel Messinek nagy napja volt Forrás: X/Major League Soccer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MLS-ben a keleti konferencia tabelláját az Inter Miami vezeti, de a New York Red Bulls sem áll rosszul, a negyedik, és a két csapat rangadója nem az ígérte, hogy kiütés lesz a vége. Márpedig ez történt, s hiába szerezték meg a vezetést a 30. percben a vendégek s állt félidőben is 0-1 az eredményjelzőn, fordulás után a Miami kivégezte az ellenfelét. Luis Suárez háromszor is betalált, de a főszereplő volt, aki csak egy gólt szerzett, de öt gólpasszt adott. Ezzel is történelmet írt az MLS-ben, és azzal is, hogy egy meccsen hat gólban volt részes.

Lionel Messi történelmet írt Forrás: X/Major League Soccer

Messi a gólja előtt amúgy Suáreztől, korábbi barcelonai csapattársától kapta a gólpasszt. Messi 36, Suárez 37 évesen villog az MLS-ben. Az argentin játékos az idényben 11 mérkőzésen 12 gólt és 11 gólpasszt jegyzett csapata színeiben.

Messi és Suárez manapság is tökéletes párost alkot

– Leóval nyilván jól ismerjük egymást, tudjuk, hogy a másikunk éppen hol tartózkodik a pályán, nem is kell oda néznünk. Nyilván meglepte az embereket, amit most Messitől láttak, mert ilyet nem lehet látni a futballban. De én jól ismerem őt, engem nem lepett meg – jegyezte meg Suárez.

Messi hét végi villanásai, de ez az összeállítás nem teljes:

S a statisztika szerint Messi most élete legjobb meccsét játszotta.

A hét végi fordulóban a Gazdag Dániellel felálló Philadelphia Union 2-2-es döntetlent játszott a DC United vendégeként. Honfitársunk végig a pályán volt. A keleti konferenciában Gazdagék a nyolcadik helyen állnak a tizenöt csapat között. A nyugati konferenciában a Sporting Kansas Sallói Dániellel asoraiban 1-0-ra kikapott a Real Salt Lake-től. Sallóit a 88. percben lecserélték. A Kansas a 10. helyen áll a tizennégy csapatos tabellán.

 

Messiék meccsének összefoglalója:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.