Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Milák Kristóf történelmi vereséget szenvedett 200 pillangón

Milák Kristóf a második helyen végzett fő számában, 200 méter pillangón a Mare Nostrum nemzetközi úszóverseny-sorozat második, barcelonai állomásán. Milák gyengébb időt úszott, mint áprilisban az országos bajnokságon. Az eredménye másfelől azért meglepő, mert a 2018-as glasgow-i Európa-bajnokság óta, amikor először indult és nyert világversenyen 200 pillangón, nemzetközi versenyen most először kapott ki kedvenc távján.

2024. 05. 30. 19:21
Milák Kristóf úszó országos bajnokság
Milák Kristóf nem különösebben ismert koreai úszótól kapott ki közepes idővel Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

két tizeddel szorult a második helyre a nem különösebben ismert, 20 éves dél-koreai Kim Minszob mögött Barcelonában. A koreai 1:55.47, Milák 1:55.67 percet úszott. Mindkettő közepes idő, Miláké gyengébb, mint amit az áprilisi országos bajnokságon úszott (1:54.90).

MILÁK Kristóf, 200 pillangó, történelmi vereség,
Milák Kristóf vajon mit lát, ha a jövőbe tekint? (Fotó: Kovács Tamás)

Milák Kristóf hat éve egyeduralkodó 200 pillangón a nemzetközi mezőnyben, 2018-ban a glasgow-i Európa-bajnokságon győzött először ezen a távon. Világversenyen, sőt nemzetközi versenyen azóta senki sem győzte le, egyetlen vereségét 2020-ban az országos bajnokságon szenvedte el, amikor a Covid miatt leengedett és megverte őt.

A Budapesti Honvéd SE immár 24 éves sportolója azóta kétszeres világ- és olimpiai bajnok 200 pillangón, s persze ő tartja a szám világcsúcsát (1:50.34) is.

Most már tényleg aggódhatunk

Milák korábbi edzője, Selmeci Attila a barcelonai verseny előtt azt nyilatkozta lapunknak, akkor kell aggódnunk, ha Milák gyengébb időt úszik, mint az ob-n. Ha ebből indulunk ki, akkor elkezdhetünk aggódni. Bár azt tesszük idestova már több mint egy éve. Miért is...?

Milák egy nappal ezelőtt 100 pillangón győzött, 50-en pedig negyedik lett. A gyorsaságával, robbanékonyságával tehát nincs gond, nem úgy az állóképességével. Itt az újabb bizonyíték, hogy annyi edzést, mint ahogy ő tette, nem lehet büntetlenül kihagyni. Persze lehet, hogy „menetből”, edzések közben versenyzett, másfelől viszont két-három évvel ezelőtt álmából felébresztve is tudott 1:52-es időt. Valami tehát nem stimmel.

A Mare Nostrum sorozat három állomásból áll, szombaton és vasárnap Monte-Carlóban zárul a viadal.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.