Puskás Ferenc 59 éves rekordja dőlt meg a Bajnokok Ligájában

A Real Madrid 2-2-es döntetlent ért el a Bayern München otthonában kedd este a Bajnokok Ligája elődöntőjének első meccsén, amelyen Luka Modric a 75. percben csereként lépett pályára. Ennek azért is nagy jelentősége volt, mert immáron nem Puskás Ferenc, hanem a horvát futball legendája a Real Madrid legidősebb pályára lépője a legrangosabb európai kupában.

2024. 05. 01. 10:40
UEFA Champions League - Bayern Munich vs Real Madrid
Luka Modric a Bayern München elleni meccsen a Real Madrid történetének legidősebb pályára lépője lett a Bajnokok Ligájában, megdöntve Puskás Ferenc közel 59 éves rekordját. Fotó: EPA/ANNA SZILAGYI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Puskás Ferenc 38 évesen és 229 naposan játszotta az utolsó mérkőzését a Real Madrid színeiben a BEK-ben (a Bajnokok Ligája elődje) 1965. november 17-én. Aznap a királyi gárda 2-2-es döntetlent játszott a skót Kilmarnock otthonában 25 ezer néző előtt a nyolcaddöntő első meccsén. A visszavágón aztán sima, 5-1-es Real-siker született.

Most a spanyol csapat ugyanúgy idegenben lépett pályára a párharc első mérkőzésén és ugyanúgy 2-2 lett a végeredmény, csak az ellenfél ezúttal a Bayern München volt, a tét pedig már sokkal nagyobb, hiszen az elődöntőben járunk. Modric 38 évesen és 234 naposan lépett pályára Münchenben, tehát öt nappal megelőzte Puskást, immáron ő tartja a Real legidősebb BL-játékosának a rekordját.

Puskás Ferenc csaknem 59 évig tartotta a klubcsúcsot.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.