Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Roland Garros: Fucsovics Márton kiesett, a világelső nem győzött elnézést kérni + videó

A Roland Garros első fordulójában kiesett Fucsovics Márton. A magyar teniszezőnek az első játszmában szettlabdája volt a görög Sztefanosz Cicipasz ellen, de Fucsovics végül nem tudott játszmát sem nyerni a torna 2021-es döntőse ellen. Az Australian Open-bajnok Jannik Sinner és a női címvédő Iga Swiatek magabiztos győzelemmel rajtolt, bár utóbbi meccsén akadt egy kínos epizód.

2024. 05. 27. 16:05
Fucsovics Márton (b) a görög Sztefanosz Cicipasz elleni mérkõzésen a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elsõ fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2024. május 27-én.
Fucsovics Márton és Sztefanosz Cicipasz sokáig fej fej mellett haladt a Roland Garros első fordulójában Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

nem kertelt, kijelentette, hogy nincs szerencséje idén a Grand Slam-tornákon a sorsolásokkal. A magyar teniszező az Australian Open első körében a bombaformában lévé Grigor Dimitrov ellen kapott ki, a Roland Garros első fordulójában pedig a 2021-es párizsi győztes Sztefanosz Cicipasz jutott neki. Fucsovics kisebb csuklósérüléssel is bajlódott a torna előtti hetekben, viszont amikor az Australian Open-győztes Jannik Sinnerrel gyakorolt Párizsban, az olasz teniszező edzőjétől kapott néhány tippet Cicipasz ellen. Sinner és Cicipasz áprilisban, Monte-Carlóban vívott nagyon szoros elődöntőt egymás ellen.

Párizs, 2024. május 27.
Fucsovics Márton a görög Sztefanosz Cicipasz ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elsõ fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2024. május 27-én.
Fucsovics Márton tenyerest üt a Roland Garros első fordulójában, Sztefanosz Cicipasz ellen (Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat)

Fucsovics ennél jóval régebben játszott Cicipasz ellen, mindkétszer salakon: 2017-ben a genovai challenger-torna elődöntőjében 6:0, 1:0-s hátrányban a magyar játékos feladta a meccset, míg 2019-ben, Barcelonában 6:3, 6:4-re kapott ki a görögtől.

A magyar teniszező 2020-ban már ért el óriási bravúrt a Roland Garros első fordulójában, akkor a negyedik kiemelt Danyiil Medvegyev elleni sikerrel kezdett, s végül a nyolcaddöntőig jutott.

Fucsovics Márton játszmalabdánál rontott Cicipasz ellen

Cicipasz és Fucsovics bréklabdát hárított az első adogatójátékában, majd a magyar teniszezőnek a szett hajrájában is volt lehetősége, de végül brék nélkül jutottak el 6:6-ig.

Fucsovics ejtésekkel többször zavarba hozta a görögöt, elsőként már a mérkőzés legelső labdamenetében.

A rövidítésben először Fucsovics hárított két játszmalabdát, majd 7-6-nál ő fejezhette volna be adogatóként a játszmát, de a nyerőnek szánt tenyeresét elrontotta, s végül Cicipasz került szettelőnybe.

A görög lendületből brékelt a második játszma elején, de később bréklabdánál kettős hibát ütött, így Fucsovics visszazárkózott. 4:4-nél viszont ismét elveszítette az adogatását a magyar játékos, s ez már végzetesnek bizonyult.

Fucsovics a harmadik játszma elején újra elveszítette az adogatását, s ezúttal már nem volt esélye a visszazárkózásra, Cicipasz 7:6 (9-7), 6:4, 6:1-es győzelemmel jutott be a második fordulóba.

 

Swiatek telibe lőtte ellenfelét, Sinner is simán nyert

Hétfőn is okozott fennakadásokat a programban az eső, Fucsovicsék meccsét azonban ez nem érintette, hiszen a magyar játékos a két fedhető aréna egyikében játszott.

Míg Fucsovics legalább szorongatta Cicipaszt, a többi korán véget ért meccs az esélyes sima sikerét hozta. Csípősérülése után jól érezte magát a pályán Sinner, aki a tavaly Wimbledonban negyeddöntőig jutott Chris Eubanks ellen nyert három játszmában.

A női versenyen a címvédő Iga Swiatek három, a tavalyi wimbledoni bajnok Markéta Vondrousová négy, a háromszoros Grand Slam-döntős Unsz Dzsábir öt játékot veszítve jutott a második fordulóba.

Swiatek – akinek következő ellenfele Oszaka Naomi lesz – még egy rosszul eltalált ütéssel is pontot szerzett, ugyanis azzal telibe találta az alapvonalnál mozgó Léolia Jeanjeant. A világelső nem győzött elnézést kérni francia ellenfelétől.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.