Élő közvetítés
Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Döbbenetes vallomás: a sérülés majdnem véget vetett Schäfer András karrierjének

A magyar labdarúgó-válogatott tagjaként hétfőn Schäfer András is megkezdi a felkészülést az Európa-bajnokságra. Nagy szó ez a mögöttünk hagyott klubidényben komoly sérülés után visszatért középpályás számára, aki hálás a sorsnak, hogy még futballozhat.

2024. 05. 27. 9:48
SCHÄFER András; VARGAS, Ruben
Schäfer András (pirosban) és Ruben Vargas, az Augsburg játékosának párharca. Fotó: MTI/AP/DPA/Tom Weller
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német élvonalban szereplő Union Berlin 24-szeres válogatott játékosa tavaly májusi lábtörése után 2023 novemberében térhetett vissza a pályára, teljesítményével pedig meggyőzte a berlini klub elöljáróit, akik 2027-ig meghosszabbították szerződését.

A padlóról állt fel

Schäfer András ugyan a sérülése miatt lemaradt az Union tavaly őszi Bajnokok Ligája-csoportkörös meneteléséről, boldog, hogy visszatérhetett, és új megállapodást írhatott alá.

– Persze, örülök, hogy számítanak rám, de leginkább azért vagyok hálás a sorsnak, hogy még futballozhatok. Ugyanis nagy esély volt arra, hogy vége a karrieremnek – árulta el a Mandinernek nyilatkozva a 25 esztendős labdarúgó. – Amikor azt mondják neked huszonnégy évesen, lehet, hogy abba kell hagynod, előfordulhat, hogy sosem gyógyulsz meg, akkor szíven üt a valóság, és ezt nagyon nehéz feldolgozni, nemcsak így, fiatal emberként, de még a karrierje végén járó futballistának is. Én sajnos ebbe a helyzetbe kerültem, innen álltam fel. A játékomon remélhetőleg nem látszott, hogy félteném a lábam, de azért egy ideig még bennem volt ez a sérülés.

 

A cél a továbbjutás

Schäfer most már inkább előre tekint, már csak amiatt is, mert hamarosan komoly feladat vár rá és a magyar válogatottra. Június közepén kezdődik Németországban az Európa-bajnokság, amely számára a második lehet a nemzeti tizenegy tagjaként. Magyarország a németekkel, a svájciakkal és a skótokkal szerepel egy négyesben.

– Az elsődleges célunk egyértelműen az, hogy továbbjussunk a csoportból. De első körben csak az első meccsre, a svájciak ellenire koncentrálunk, azt kell megnyernünk. A lábtörésem megtanított arra, hogy nem szabad hosszú távra tervezni. Azt viszont kijelenthetem, hogy alázattal, de kellő önbizalommal vágunk neki az Európa-bajnokságnak – mondta az Union Berlin játékosa.

A teljes beszélgetés ITT olvasható!

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.