Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Van itt kérdés? Gulácsi a Bundesliga legjobb kapusai között – légiós podcast

Gulácsi Péter a német labdarúgó-bajnokság öt legjobb kapusa közé tartozik, állítja a Bundesliga magyar szakértője. Ha ebből indulunk ki, akkor Marco Rossi döntése nem is olyan nehéz a Dibusz vagy Gulácsi kérdésben. Németországban Willi Orbán és Schäfer András is jó tavaszt zárt. Sallai Roland és Szalai Attila már kevésbé, ráadásul mindkét futballista fontos döntés előtt áll. A látható légió nyolcadik műsorában a 2023–24-es idényt értékeltük, természetesen Szoboszlai Dominik teljesítménye is terítékre került.

2024. 05. 22. 7:26
GULÁCSI Péter
Gulácsi Péternek van oka az örömre, csatát nyert Lipcsében Fotó: MTI/EPA/Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

és sérülés miatt lényegében a teljes őszt kihagyta, de tavasszal szerencsére mindketten visszaszerezték helyüket a csapatukban, az RB Leipzigben, illetve az Union Berlinben. Edvi László, a Bundesliga szakértője Gulácsit egyenesen a német bajnokság öt legjobb kapusa közé sorolja, szerinte a 34 éves hálóőr összenőtt a klubjával, nincs oka változtatni, marad Lipcsében. Amennyiben is osztja ezt a véleményt, akkor nincs is nehéz dolga a magyar válogatott kapusának kijelölésekor.

A látható légió podcast nyolcadik műsorában szóba került továbbá:

  • Schäfer András ellentmondásos tavasza: személy szerint ő visszanyerte a formáját, a csapat, az Union Berlin viszont csak az utolsó fordulóban biztosította be a bennmaradását a Bundesliga első osztályában.
  • kikezdhetetlen oszlopa a Lipcse és a magyar válogatott védelmének.
  • A műsor résztvevői egyetértenek abban, hogy Willi Orbán az elmúlt években még fejlődött is.
  • ebben az idényben játékpercre vetítve tizedannyit szerepelt a Bundesligában, mint előzőleg a Fenerbahce futballistájaként Törökországban.
  • jól játszott a tavasszal, ám nem lőtt gólt. A Freiburg csatára nehéz döntés előtt áll: menni vagy maradni?
  • Nem kell aggódnunk amiatt, hogy a Premier League hajrájában kevesebb lehetőséget kapott, legalább nem kifacsarva vág neki az Európa-bajnoki felkészülésnek.
  • Szabó Tamás bátor véleményeként Szoboszlai akár az Európa-bajnokság egyik sztárja lehet.

Ha kíváncsi rá, A látható légió podcast résztvevői összességében hányasra értékelik Szoboszlai Dominik teljesítményét a 2023–24-es idényben, nézze/hallgassa meg a teljes beszélgetést! Valamennyi magyar légiósról szokás szerint összefoglaló írásunkban olvashat.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.