Vas Blanka piros trikójának sorsa millimétereken múlt + videó

Vas Blanka (SD Worx–Protime) a piros trikót zöldre cserélte. A magyar kerékpáros negyedik helyen ért célba a női Vuelta Espana szerdai, negyedik szakaszán, az egy másodperc előnye öt másodperc hátrányra fordult a holland Marianne Vosszal szemben. Vas Blanka a második helyen áll az összetett mellett a spanyol körverseny pontversenyében is, szintén Vos mögött, így csütörtökön zöld trikóban teker.

2024. 05. 01. 17:23
Vas Blanka Vuelta kerékpár
Vas Blanka Fotó: X/SD Worx-Protime/Getty
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vas Blanka (SD Worx–Protime) a női Vuelta hétfői, második szakaszán a második helyen ért célba, ezzel átvette a vezetést összetettben. Kedden, a harmadik szakaszon az élcsoporttal célba érve megőrizte az éllovasnak járó piros trikót a magyar versenyző, s ugyanez volt Vas Blanka célja szerdán is.

A negyedik szakasz zaragozai befutója előtt volt egy emelkedő, amely után szétszakadt az élmezőny. Az amerikai Kristen Faulkner (EF Education–Cannondale) mindenkitől meglépett, s őt már senki sem érte utol.

Vas Blanka tagja volt a négyfős üldözőcsoportnak, ám végül a második helyért ennél sokkal többen sprinteltek. Ebből a csoportból a magyar versenyző volt a harmadik leggyorsabb, nagyon kevéssel előzte meg őt Marianne Vos (Visma–Lease a Bike), aki így, a harmadik helyért járó időjóváírással átvette a piros trikót Vastól.

A magyar versenyző az összetett második helyén áll, s mivel a pontversenyben is Vos, Vas a sorrend az élen, Vas Blanka csütörtökön is megkülönböztetett trikóban, a zöld színűben versenyez a spanyol körversenyen.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.