Vérző fej és mankó – bajban a Bayern München a Real Madrid elleni csata előtt

Nem elég, hogy a Bayern München 3-1-es vereséget szenvedett Stuttgartban a Bundesliga szombati játéknapján, de Thomas Tuchel csapata „hadirokkantakkal” bővült. Eric Dier vérző fejjel, Raphaël Guerreiro mankóval hagyta el a stadiont, ami semmiképpen sem jó hír a bajoroknak a Real Madrid elleni visszavágó előtt a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

2024. 05. 05. 8:33
Bundesliga - VfB Stuttgart vs Bayern Munich
Eric Diert ápolják a fejsérülése miatt a Bayern München stuttgarti meccsén, négy nappal a Real Madrid elleni szerdai BL-elődöntős visszavágó előtt.. Fotó: EPA/ANNA SZILAGYI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bayern München már elvérzett a Bundesligában, a bajnoki címet a Bayer Leverkusen megszerezte, így a Stuttgart elleni vereség nem oszt, nem szoroz. Ugyan a svábok feljöttek két pontra a második bajorokra, de ennek nincs nagy jelentősége. Annak annál inkább, hogy a Bayern két fontos játékosa is megsérült Stuttgartban közvetlenül a Real Madrid elleni szerdai BL-visszavágó előtt, ami az idény eddigi legfontosabb mérkőzése a bajoroknak.

Bundesliga - VfB Stuttgart vs Bayern Munich
Sokba került Thomas Tuchelnek és a Bayern Münchennek a Stuttgart elleni meccs. Fotó: EPA/Anna Szilagyi

Eric Dier hősies volt, annyi szent. A Bayern angol védője a 13. percben összefejelt Serhou Guirassyval, ami után ápolni kellett, felszakadt a homloka. Ekkor a vérzést még meg tudták fékezni egy gyors ragtapasszal, ám a 28. percben épp Guirassy bombaerős közeli lövését Dier fejjel tisztázta a gólvonal előtt, és ebben újra felszakadt a sebe. Kapott turbánt is, de végül le kellett cserélni.

– A mérkőzés előtt megbeszélést tartottunk az orvosi stábbal, és így fogalmaztak: ez 60 percet játszhat, az 30 percet, ez megint 60 percet, ez egyáltalán nem játszhat – kesergett Tuchel a Bayern problémáiról. – Sajnos ez volt a helyzet az egész szezonban. Eric Dier a meccs előtt érzett valamit a combjában, de nem ez volt az oka annak, hogy lecseréltük, hanem a fejsérülése. Nem kockáztathattunk vele többet.

Dier helyére így a félidőben be kellett küldeni Dayot Upamecanót, akinek Tuchel szerint nem szabadott volna félóránál többet játszania. Középső védőkkel nem állnak jól a bajorok a Real elleni visszavágó előtt, hiszen Matthijs De Ligt meg egyáltalán nem léphetett pályára, egyéni munkát végez, és kérdéses a játéka a BL-ben is. Egészséges opcióként marad Kim Min Dzse, akinek a két nagy hibája miatt nem tudott győzni a Bayern a Real elleni első meccsen (2-2).

Aki mankóval jár, aligha játszhat a Real Madrid ellen

A Bayern gondjait tovább fokozza Raphaël Guerreiro sérülése is, akinek a helyére már a 17. percben be kellett küldeni Leon Goretzkát. A portugál rosszul lépett, a bokája bánta, és mankóval hagyta el a stadiont.

– Guerreiro csak perceket töltött a pályán, most pedig mankóval jár. Egyáltalán nem érzi jól magát. Valószínűleg nem léphet pályára a Real ellen, ami keserves hír – panaszkodott Tuchel.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.