Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

„Ez volt a legnagyobb butaság, amit a Bayern valaha csinált”

A klub egykori játékosa, volt magyar szövetségi kapitány, Lothar Matthäus szerint a Bayern München 2014-ben követte el fennállása legnagyobb hibáját azzal, hogy eladta Toni Kroost a Real Madridnak.

2024. 06. 03. 9:56
Toni Kroos a Real Madrid legendája
Toni Kroos a Real Madrid legendája Fotó: AFP/NurPhoto/Jose Breton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Toni Kroost már nem sokáig láthatjuk varázsolni a pályán. A 34 éves középpályásnak a szombati Bajnokok Ligája-döntő volt az utolsó mérkőzése klubszínekben, a hazai rendezésű Európa-bajnokság után pedig szögre akasztja a stoplist a német válogatott klasszisa.

Kroos az elmúlt évtizedet a Real Madridnál töltötte, 2014 nyarán 42 millió euróért adta őt el a Bayern München a spanyol klubnak. Az elmúlt tíz évre visszatekintve a bajorok egykori játékosa, volt magyar szövetségi kapitány, Lothar Matthäus megállapította:

eladása volt a legnagyobb hiba, amit a Bayern München valaha elkövetett!

A volt magyar szövetségi kapitány véleményét meg lehet érteni. Kroos a Real Madrid megérkezése óta a Real Madrid alapemberének számított, 465 mérkőzésen öltötte magára a királyi gárda mezét, és az évek során érmek sokaságát gyűjtötte be. Négyszeres spanyol bajnok, de ami még fontosabb, hogy a Borussia Dortmund elleni 2-0-s sikert is beleszámítva hatszor nyerte meg a legrangosabb európai kupasorozatot (ebből ötöt a Reallal, egyet a Bayernnel gyűjtött be), tehát ő egymaga annyi BL-győzelemmel büszkélkedik, mint a müncheni klub, amely 2014 óta csak egyszer, a 2019–2020-as idényben diadalmaskodott a Bajnokok Ligájában.

BL-győzelmek száma

Real Madrid15
AC Milan7
Bayern München, Liverpool, Dani Carvajal, Nacho Fernández, Toni Kroos, Luka Modric 6

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.