Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Csipes Ferenc így oldotta a feszültséget – vajon mivel?

Csipes Tamara győzelmével, illetve az édesapja, egyben edzője, Csipes Ferenc látványos szakmai diadalával ért véget a női kajakosok olimpiai válogatóversenye a szegedi Maty-éren. A futam után sem Csipes Tamara, sem a csupán hatodikként végzett Kozák Danuta nem nyilatkozott, az érintettek viselkedése, különösen Csipes Ferencé így is érzelmes és árulkodó.

2024. 06. 06. 15:34
Csipes Ferenc, Csipes Tamara
Csipes Tamara és Csipes Ferenc boldogsága az eredményhirdetés után Fotó: Karnok Csaba/Délmagyarország
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

rajt-cél győzelmet aratott , mögötte Gazsó Dorka és Fojt Sára lett a másik két dobogós, viszont csupán hatodikként ért célba a szegedi Maty-éren zajló kajak-kenu válogató legnagyobb érdeklődéssel várt versenyszámában, a női kajak egyes ötszáz méter döntőjében.

Csipes Tamara, Gazsó Dorka, kajak-kenu válogató, K-2 500 méter
Csipes Tamara és Gazsó Dorka a célba érés után. Fotó: Karnok Csaba/Délmagyarország

A célba érés után Csipes, Gazsó, Fojt, valamint a negyedikként célba ért Pupp Noémi egymás között, még a vízen megbeszélték a történteket, partot érve, sőt később,

az eredményhirdetés után azonban Csipes Tamara nem nyilatkozott, helyesebben nem nyilatkozhatott.

Ahogy Kozák Danuta sem. A hatszoros olimpiai bajnoknő Facebook-posztja, Csipes Ferenc megvádolása után a Magyar Kajak-kenu Szövetség nyilatkozatstopot rendelt el a női kajakos szakágban, amit ideje lenne már feloldani... 

Az érintettek testbeszéde és viselkedése így is árulkodó volt. Az említett négy kajakos – Csipes, Gazsó, Fojt és Pupp – érthetően boldog volt, Kozák Danuta pedig csalódott, utóbbi, amint tehette, eltűnt a kulisszák mögött.

A legfeltűnőbb mégis Csipes Ferenc viselkedése volt. Különös módon oldotta a feszültségét. Ki nem találnák... Narancslével! Az edző többnyire kínosan kerüli a szereplést, ezúttal azonban kivételesen ő is felállt a győzelmi dobogóra három tanítványa mellé.

A bántalmazási ügy hátterében zajló Kozák Danuta kontra Csipes Ferenc affér szakmai értelemben lezárult, mégpedig az edző látványos sikerével. A válogató azonban még nem ért véget, pénteken rendezik a női kajak kettesek versenyét ötszáz méteren. Aligha lehet kérdéses, hogy az egyesek viadala után együtt marad Gazsó Dorka és Csipes Tamara párosa. Kozák Danutának viszont nincs több esélye, ha csak holnap valakivel mégis rajthoz áll.

Az eredményhirdetés:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.