Ekkora jutalmat kapnak a magyar futballisták – Gulácsi erre költi a pénzt

A Bild kiderítette, mekkora jutalomban részesülnek a magyar labdarúgó-válogatott tagjai a németországi Európa-bajnokságon való részvételért. A Lipcse kapusa, Gulácsi Péter dicséretet érdemelt ki a német bulvárlaptól, mert már azt is eldöntötte, hogy mit kezd a kapott összeggel.

2024. 06. 12. 16:05
Gulácsi Péter (balra), Willi Orbán (középen) és Dárdai Márton az Izrael elleni felkészülési mérkőzésen
Gulácsi Péter és Willi Orbán a kezdőcsapat tagja Svájc ellen, Dárdai Márton a cserék között kapott helyet Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott lesz az egyik résztvevője a pénteken kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságnak. A mieink szombaton Svájc ellen mutatkoznak be a németországi tornán, majd sorrendben a házigazda és Skócia elleni mérkőzések következnek Kölnben, illetve Stuttgartban.

Gulácsi Péter tartja magát jó szokásához
Gulácsi Péter tartja magát jó szokásához. Fotó: Mirkó István

A magyar futballisták az Eb-n való szerepléssel nemcsak élményekkel lesznek gazdagabbak, hanem fejenként legalább húszezer eurót (7,9 millió forint) kapnak – írja a Bildre hivatkozva a Ripost. A cikkben megjegyzik, a korábbi gyakorlat szerint a kerettagok között harminc, a stábtagok között tizenöt százalékát osztják szét a szövetségnek utalt UEFA-díjazásnak, amelynek mértéke a válogatott eredményeitől függ.

Gulácsi Pétert megdicsérték

Nemzeti csapatunk és az RB Leipzig kapusa, Gulácsi Péter már azt is eldöntötte, hogy mire költi a Eb-szereplésért kapott prémiumot. A magyar játékos jótékony célra fordítja a pénzt. Gulácsi ezzel a Bild elismerését is kivívta, erről árulkodik írásuk címe: Erős gesztus – A Bundesliga-sztár eladományozza az Eb-prémiumát.

– Jó helyzetben vagyunk, futballozni egy privilégium, ezáltal természetesen tudunk segíteni más embereknek – mondta az 54-szeres magyar válogatott játékos, aki régóta rendszeresen adományoz magyar kórházaknak és állatmenhelyeknek, és most is az a terve.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.