Szapulták az elnököt, Hanga Ádám szokatlan bajnoki címet ünnepelt + videó

Hanga Ádám csapata, a Crvena zvezda nyerte a szerb kosárlabda-bajnokságot, miután a liga a javukra döntött a szerda esti félbeszakadt mérkőzés ügyében. A csapat így szokatlan módon, meccs nélkül lett bajnok, és a játékosokat így ünnepelték meg a szurkolóik az arénában.

2024. 06. 07. 10:30
HANGA Ádám; LUNDBERG, Iffe
Hanga Ádám, a Crvena zvezda (j) és Iffe Lundberg, a Virtus Bologna játékosa a férfi kosárlabda Euroliga Crvena zvezda-Virtus Bologna mérkõzésén Belgrádban 2024. március 22-én. Fotó: MTI/EPA/Andrej Cukic
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerb kosárdöntő második mérkőzése a harmadik negyedben félbeszakadt, mivel a Partizan szurkolói sértegették Hanga Ádám csapata, a Crvena zvezda elnökét és családját, majd Alekszandar Vucsics köztársasági elnököt is.

A játékvezetők előbb elrendelték a csarnok kiürítését – az volt a terv, hogy folytatják a meccset, miután a szurkolók elhagyjak a csarnokot –, de csaknem egyórás huzavona után úgy döntöttek, hogy péntek estére halasztják a befejezést. A liga igazgatója azonban még akkor éjszaka kijelentette, hogy 20-0-s megállapított eredménnyel a Crvena zvezda nyerte a mérkőzést.

A liga csütörtök éjjel közölte, hogy a döntőt 2-0-ra Hangáék nyerték, a kupát már át is adták az együttesnek, amely sorozatban kilencedszer, összességében 24. alkalommal lett szerb bajnok. A játékosokat szokatlan módon ünnepelték meg a szurkolók, Hanga a gyermekeivel együtt vonult be a díjátadóra:

Hanga Ádám, aki sérülése és műtéte után lábadozik, a jövőjéről nyilatkozott: – Opciós szerződésem van, opciója van a csapatnak meg nekem is. A csapat is és én is megvárjuk, hogy lezáródik a szezon, utána le fogunk ülni, és tárgyalunk. Meglátjuk. Olyan megoldást fogunk találni, remélem, amely mindenkinek a legmegfelelőbb.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.