Indoklás nélkül szűkítették a női vízilabda-válogatott olimpiai keretét

Az előzetes terveknek megfelelően a Kanada elleni felkészülési mérkőzést követően – amit együttesünk 14-7-re megnyert Gödöllőn – megtörtént az első keretszűkítés a női vízilabda-válogatottnál, s tizenhatan folytatják az olimpiai felkészülést – tájékoztatott a Magyar Vízilabda-szövetség.

2024. 06. 23. 16:18
CSEH Sándor; MIHÓK Attila
Budapest, 2024. május 29. Mihók Attila és Cseh Sándor, szövetségi kapitányok (b-j) az olimpiára készülõ magyar nõi vízilabda-válogatott edzésén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2024. május 29-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenhat játékossal folytatódik a felkészülés Párizsra: Cseh Sándor és Mihók Attila az elmúlt hetek edzései, illetve a Kanada elleni kétkapus edzések és a hivatalos felkészülési mérkőzés alapján döntött arról, kiknek marad esélye arra, hogy bekerüljenek az olimpiai csapatba. Az ötkarikás játékokon tizenhárman vehetnek részt. Gödöllőn a szakvezetők annyit mondtak, hogy mint mindig, ezúttal is borzasztó nehéz volt a döntés, és nem is nagyon kívánják külön indokolni azt.

Együttesünk a jövő hétvégén Athénban szerepel nemzetközi tornán, majd onnan egyenesen Los Angelesbe utaznak a hölgyek, ahol másfél hétig gyűrik egymást a legutóbbi három olimpiát megnyerő amerikai válogatottal – ez a felkészülés egyik legértékesebb időszakának ígérkezik.

A szűkített keret:

kapusok: Magyari Alda, Neszmély Boglárka

mezőnyjátékosok: Faragó Kamilla, Garda Krisztina, Hajdú Kata, Horváth Brigitta, Keszthelyi  Rita, Kurucz-Gurisatti Gréta, Leimeter Dóra, Mahieu Geraldine, Parkes Rebecca, Peresztegi Nagy Kinga, Rybanska Natasa, Szilágyi Dorottya, Vályi Vanda, Varró Eszter

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.