Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Veszély az Eb-n: kommandós bevetés a tetőn a német–dán meccs alatt + videó

Némi tétovázással kezdődött a második félidő a Németország–Dánia Európa-bajnoki nyolcaddöntőn, a tv-közvetítésben csak azt lehetett látni, hogy a játékvezető és a két csapatkapitány tárgyalnak valamit és felfelé nézegetnek. A legtöbben azt hihették, hogy az eget kémlelve újabb vihartól tartanak, ami miatt korábban félbeszakadt a meccs, de egészen más volt a gond: egy maszkos férfi felmászott a dortmundi stadion tetejére, és kommandósok kapták el a magasban.

2024. 06. 30. 6:47
Kommandó bevetés zajlott a német-dán meccs alatt az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében a dortmundi stadion tetőszerkezetén. Forrás: X / Mail Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy a terrorkészültség Németországban az Európa-bajnokság alatt, a torna előtt a németek Ukrajna elleni felkészülési meccsén volt riadalom Nürnbergben, ahol a lefújás után egy ideig senki sem hagyhatta el a stadiont, mert a rendőrök találtak egy gyanús tárgyat a stadionon kívül, amit meg kellett vizsgálni. Szerencsére kiderült, vaklármáról volt szó csupán, de szombat este a Németország–Dánia meccs alatt, a stadionban zajlott kommandós bevetés egy gyanús férfi miatt, amiről a tv semmit sem mutatott.

UEFA EURO 2024 - Round of 16 - Germany vs Denmark
A játékvezető és a két csapatkapitány a kommandós akció miatt tárgyal a második félidő elején (Fotó: EPA/Christopher Neundorf)

A meccs első félideje hosszú időre félbeszakadt, mert óriási, villámlással és jégesővel fűszerezett vihar csapott le Dortmundra , majd a második félidő kezdőrúgása előtt csak annyit lehetett látni a közvetítésből, hogy Michael Oliver játékvezető, valamint a két csapatkapitány, és Kasper Schmeichel felfelé nézegetnek valamit, és tárgyalnak a hogyan továbbról. Mint kiderült, nem az eget kémlelték egy újabb lehetséges vihar miatt, hanem rendőrségi akció zajlott a dortmundi stadion tetején, és azt nézték.

Veszély Dortmundban?

Oliver játékvezető hamarosan mutatta, hogy minden rendben, és elkezdődhetett a második félidő. De mi történt? Egy az arcát eltakaró férfi ismeretlen okból felmászott a dortmundi stadionszerkezet tetejére. A német rendőrség speciális kommandós egysége ment utána és fegyverrel szólította fel a férfit, hogy engedelmeskedjen. Egy helikopter is megvilágította a tetőt, hogy szemmel tartsák a gyanús férfit. A Bild cikke szerint a férfi 22 óra 27 perckor, tehát a vihar miatt elnyúló meccs második félidejének kezdete előtt ment fel a tetőre, ám csak a meccs lefújása után történt meg a letartóztatás. A Daily Mail szerint ekkor még tele volt a stadion, és a rendőrök sorokra osztották a tömeget, ahol lehozták a gyanúsítottat a tetőről. 

A német rendőrség meccs utáni közleménye szerint a férfit őrizetbe vették, nem jelentett veszélyt másokra nézve, és egyelőre nem tudják, mi vezette arra, hogy a tetőre másszon. Az sem világos, hogyan került egyáltalán oda.

A házigazda német válogatott 2-0-s győzelmet aratott Dánia ellen, és bejutott az Eb negyeddöntőjébe, ahol a mai Spanyolország–Georgia meccs (21.00) győztese lesz az ellenfele.

Videón a kommandós akció:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.