Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Cserben hagyták a magyar szurkolókat Pesten és Stuttgartban is

Helyszíni beszámolók szerint lincshangulat alakult ki Ferihegyen, miután kétszáz drukker a járat késése miatt lemaradt a Magyarország–Skócia mérkőzésről. Stuttgartban, a találkozó helyszínén is hőbörögnek amiatt, hogy a magyar válogatott harmadik Európa-bajnoki mérkőzésén sem a hagyományos meggypiros, hanem fehér szerelésben játszik. Az MLSZ magyarázatot adott az esetre.

2024. 06. 23. 21:24
Négy órán át rostokolt Ferihegyen az Eurowings stuttgarti járata, akik ezzel a géppel mentek volna, nem értek oda a meccsre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európa-bajnokság idejére pofátlanul megemelt németországi szállodai árak miatt sok magyar szurkoló tervezte meg úgy az utazását, hogy csak a meccs napján utazik ki Kölnbe, illetve Stuttgartba. Kockázatos döntés, mert bármi gikszer közbe jöhet, s azok, akik a skótok elleni meccsre indultak, nem jártak olyan szerencsésen, mint egy hete a kölniek, akik végül odaértek a találkozóra.

járat, eurowings, késett, szurkolók, Stuttgart
Mint látható, többször elhalasztották a járat indulását, a gép végül este fél kilenc után szállt fel

Az Eurowings Budapest–Stuttgart járatának 16.15-kor kellett volna felszállnia, ám a gép végül csak 20.24-kor gurult el a beszállókaputól. Akik tehát ezzel a járattal mentek volna a vasárnap este 21.00-kor kezdődött Magyarország–Skócia Eb-meccsre, semmiképpen sem érhettek volna oda, éppen ezért fel se szálltak a gépre. 

Hat csomagot rosszul adtak fel

Mint kiderült, banális esemény miatt csúszott órákat a gép felszállása. Az Utazómajom című utazási oldal arról számolt be, hogy a szurkolókat arról tájékoztatták, hat csomag elkeveredése miatt késett a gép. Új utaslistát készítettek, s közismert, a reptereken nem lehet egy-egy gépet csak úgy, beerőszakolni a felszállási rendbe, amelyik járat egyszer a maga idejében nem indult el, az várhat a sorára. 

A reptéren hatalmas botrány tört ki, a rendőrséget is ki kellett hívni az érthetően dühös szurkolók háborgása miatt. Az incidensben a reptér és az Eurowings személyzete rendőrségi feljelentéssel fenyegette meg azokat, akik a helyszínen botrányt csináltak.

A gépen utazó egyik utas ezt írta a Facebookon: „Kedves Barátok! Botrány, ahogy az Eurowings kezeli a helyzetet. Mi végül leszálltunk és nem indultunk el Stuttgartba a meccsre. Állítólag 6 csomag tévesen lett feladva és amíg nem találják meg a csomagokat, addig nem indul el a járat. Ez másfél órával ezelőtt történt, azóta sincs változás. Az Eurowings személyzete úgy döntött, hogy fontosabb a 6 csomag, mint az, hogy 200 ember odaérjen a meccsre. Teljesen megértem azokat, akik indulatosan kezelték a helyzetet. Rosszul döntött a légitársaság. A 6 csomagot a következő géppel vissza lehetett volna küldeni és akkor 200 ember talán odaér a meccsre.”

Miért megint fehérben játszik a magyar válogatott?

Sok szurkolónak az sem tetszik, hogy a magyar válogatott harmadik Európa-bajnoki mérkőzésén is fehérben játszik, a csapat egyszer sem húzta fel a hagyományos meggypiros szerelést.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) közleményben adott magyarázatot a történtekre.

Minden válogatott leadja az UEFA-nak, hogy milyen színű mezei felszerelései vannak. (Nálunk a mezt illetően ez piros vagy fehér.) Ezt követően minden mérkőzésre az UEFA határozza meg, hogy a csapatoknak melyik felszerelésükben, mezükben kell játszaniuk.

Tehát az UEFA döntött úgy, hogy a magyar válogatott ismét fehérben futott ki a meccsre.

A Magyarország–Skócia mérkőzés 21.00-kor kezdődött Stuttgartban.

Stuttgartban hatalmas rendőri készültség mellett vonultak a stadionba a magyar szurkolók:

https://magyarnemzet.hu/sport/2024/06/magyar-szurkolo-eb-2024-koln-dortmund-svajc

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.