Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Ezzel a tizenegy játékossal kezdjük a foci Eb-t

A magyar labdarúgó-válogatott Svájc ellen játssza első mérkőzését a 2024-es Európa-bajnokságon. Marco Rossi már pénteken is tudta, hogy kiket jelöl a magyar kezdőbe, immár pedig hivatalos, hogy melyik tizenegy játékos énekelheti a Himnuszt a pályán a mieink idei első foci Eb-meccsén. Szoboszlai Dominik első mérkőzését vívja nagy tornán, Nagy Ádám már a hetediket. Gulácsi Péter, Szalai Attila és Fiola Attila is a kezdőcsapat tagja.

2024. 06. 15. 13:54
Gulácsi Péter (balra), Willi Orbán (középen) és Dárdai Márton az Izrael elleni felkészülési mérkőzésen
Gulácsi Péter és Willi Orbán a kezdőcsapat tagja Svájc ellen, Dárdai Márton a cserék között kapott helyet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

már pénteken is tudta , hogy kik alkotják a kezdőcsapatot. A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya persze titkolózott, de valójában a selejtezősorozat és a felkészülési mérkőzések alapján túl sok rejtély nem maradt a foci Eb első magyar kezdőtizenegyét illetően. első Eb-meccsére készül, rögtön csapatkapitányként. Sokáig kérdéses volt, de az utóbbi napok alapján már nem meglepő, hogy a kezdőkapus lesz.

Marco Rossi és Szoboszlai Dominik remekül érezte magát a magyar válogatott egyik edzésén Németországban. foci Eb 2024 Svájc
Marco Rossi és Szoboszlai Dominik: a magyar válogatott szövetségi kapitánya és csapatkapitánya (Fotó: Mirkó István)

Tagja a kezdőcsapatnak is aki hetedik Eb-meccsén szerepelhet, ezzel beállítja magyar csúcsát . Kisebb meglepetést jelenthet, hogy és is a kezdőcsapat tagja, Dárdai Márton csereként játszik a meccsen, amelyet édesapja, a helyszínen tekint meg.

A magyar válogatott kezdőcsapata Svájc ellen

Íme, a Marco Rossi által kijelölt kezdőtizenegy:

Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai – Fiola, Nagy Á., Schäfer, Kerkez – Sallai, Varga B., Szoboszlai.

Kölnben már a magyar szurkolók is alig várják a Magyarország–Svájc Eb-meccset.

A svájciak kezdőcsapata is ismert már: Sommer – Schär, Akanji, Rodriguez – Widmer, Xhaka, Freuler, Ndoye – Aebischer, Duah, Vargas. Azaz a legjobb támadó, Breel Embolo, bár a kispadon ott van, sérülése után még nem tagja a kezdőcsapatnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.