Mezey György: „A dublini vereség egy dologra volt jó…”

A közelgő labdarúgó Európa-bajnokság előtt az Origó a magyar mesteredzővel, az 1986-os világbajnokságot megjárt válogatott szövetségi kapitányával, Mezey Györggyel készített interjút. Ebben a 82 éves tréner sok más mellett beszélt a nemzeti tizenegy előző, írországi meccséről, valamint a Szoboszlai Dominikre nehezedő nyomásról is.

2024. 06. 08. 8:19
200212_1043_DCS
Mezey György interjút adott az origo.hu-nak. Fotó: Dömötör Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mezey György 1983 és 1986 között, valamint rövid ideig 1988-ban volt a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, így a hazai futballról alkotott véleménye mindig érdekes a közvélemény számára. Most a június 14-én kezdődő Európa-bajnoksággal kapcsolatban nyilatkozott az Origó.hu-nak.

Magába néz a csapat a dublini vereség után

Válogatottunk azt követően játssza utolsó, Izrael elleni felkészülési mérkőzését június 8-án, szombaton, hogy előzőleg kedden, Írország vendégeként kapott ki 2-1-re Dublinban.

– Komoly szakmai következtetéseket az írek elleni mérkőzésből nem lehet és nem is szabad levonnunk. A dublini vereség egy dologra volt jó: felrázta a csapatot, lelkileg egészen biztosan kibillentette a játékosokat. Egészen biztos vagyok abban, hogy Gulácsiék e vereség után magukba néznek, mert világosan tudják, hogy az Európa-bajnokságon hasonló produkcióval nem rukkolhatnak ki. De még egyszer hangsúlyoznám: a felkészülés mostani szakaszában ezeknek a mérkőzéseknek a szakmai jelentőségét boncolgatni teljesen felesleges – szögezte le Mezey.

DIBUSZ Dénes
A nemzeti tizenegy egy hosszabbításban kapott góllal kapott ki kedden (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

Nem egyszerű Szoboszlai helyzete

A Magyar Labdarúgó-szövetség által 2019-ben életműdíjjal kitüntetett edző Szoboszlai Dominikról is beszélt.

– Ahogy látom, Szoboszlaival szemben hatalmasok az elvárások. Ezt a helyzetet a játékos magának teremtette meg azzal, hogy a Premier League egyik élcsapatához, a Liverpoolhoz igazolt. Jürgen Klopp keze alatt Szoboszlai folyamatosan fejlődött, majd egy olyan magas szintre jutott, ahol magyar labdarúgó nagyon régen járt. Olyan régen, hogy arra szinte senki nem emlékezik már. Ez viszont azt jelenti, hogy Szoboszlai csakis csúcsteljesítménnyel tudja kielégíteni a várakozásokat. Ez nem egyszerű helyzet, mert ő sem gép, s nem lehet elvárni, hogy minden egyes meccsen elképesztő produkcióval álljon elő.

A teljes interjút IDE kattintva olvashatja el!

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.