Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A győzelmünkre nem emlékszik a németek gólszerzője, aki ezt mondta a magyar válogatottról

Június 19-én, szerdán az első meccsét megnyerő Németország ellen folytatja szereplését az Európa-bajnokság A csoportjában szereplő magyar labdarúgó-válogatott. A németek részéről vasárnap a nyitómeccsen csereként gólt szerző Emre Can nyilatkozott.

2024. 06. 17. 5:45
CAN, Emre
Úgy tűnt, Emre Can lemarad az idei Eb-ről, ám egy csapattársa megbetegedése miatt mégis megkapta az esélyt. Fotó: MTI/AP/Antonio Calanni
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A harmincéves Emre Can a szerencsével sem áll hadilábon. A német válogatott középpályás Aleksandar Pavlovic megbetegedése miatt utólag, a felkészülés utolsó napjaiban kapott meghívást a házigazda együttes keretébe, a skótok elleni, múlt pénteki nyitómeccsen pedig csereként beállva a 90+3. minutumban gólt is szerzett.

CAN, Emre
Emre Can szerezte a németek ötödik találatát Skócia ellen, pénteken Fotó: MTI/EPA/Szilágyi Anna

Volt ilyen mérkőzés?

Németország következő ellenfele szerdán Magyarország lesz a kontinenstornán, e meccset megelőzően vasárnap Can részvételével tartott sajtótájékoztatót a német együttes. Itt arra a felvetésre is válaszolt a BL-ezüstérmes Dortmund játékosa, hogy az egymás elleni, közelmúltban lejátszott mérkőzések miatt a hazaiaknál presztízsmeccsként tekintenek-e a magyarok elleni találkozóra. Emlékeztetőül: a magyar válogatott 3 éve 2-2-t ért el a németek ellen, Münchenben az Eb-n, azóta pedig egyszer, Lipcsében is sikerült legyőzni Németországot a Nemzetek Ligájában.

– Nem is tudtam, hogy vereséget szenvedtünk Magyarországtól a Nemzetek Ligájában… – felelte Emre Can. – Nehéz lesz Magyarország ellen játszani, mert kemény, kellemetlen ellenfél, de ellenünk is roppant nehéz érvényesülni, ha energikusak vagyunk. Bárkit le tudunk győzni, ha elkapjuk a fonalat.

 

 

Csak magukra összpontosítanak

Német újságírói érdeklődésre Can arról is beszélt, mit gondol a magyar együttes Svájc elleni 3-1-es vereségéről.

– Sajnos nem sokat tudok mondani a Svájc elleni csoportmérkőzésről, mert csak fél szemmel néztem, de azért ismerjük őket a közelmúltból – a 2021-es Eb-meccsre még emlékszem. Egyébként mindkét csapat magas szintet képvisel, nekünk viszont csak magunkra kell összpontosítanunk.

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.