Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Rossi gyötrelmes vallomása: Nem élveztem az Eb-t

A magyar labdarúgó-válogatott számára a csoportkörrel ért véget a németországi Európa-bajnokság, Georgia szerdai győzelmével eldőlt, hogy Marco Rossi csapata nem jutott a legjobb tizenhat közé. A szövetségi kapitány csütörtöki sajtótájékoztatóján elismerte, nehéz napokat élt meg a tornán, és egyelőre nem látja tisztán a jövőt.

2024. 06. 27. 11:30
Marco Rossi nem őriz szép emlékeket az Európa-bajnokságól
Marco Rossi nem őriz szép emlékeket az Európa-bajnokságól Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerda este eldőlt, hogy a irányította magyar válogatott lemarad a nyolcaddöntőről az Európa-bajnokságon. A három pontjával az A csoport harmadik helyén végző csapat Georgia 2-0-s győzelme után az ötödik helyre csúszott vissza az Eb legjobb harmadik helyezettjeinek listáján, miközben csak az első négynek volt helye a kieséses szakaszban.

Marco Rossi egyelőre nem látja tisztán a jövőt
Marco Rossi egyelőre nem látja tisztán a jövőt Fotó: Mirkó István

A mieink számára már vasárnap, a skótok elleni 1-0-s magyar sikerrel végződött mérkőzéssel lezárult a csoportkör, Szoboszlai Dominikék azóta vártak a sorsukra. Ment a számolgatás, reménykedtek a továbbjutásban a magyar táborban, de ezúttal nem váltak valóra a magyar álmok. Marco Rossi csütörtöki sajtótájékoztatóján bevallotta, eltart egy darabig, míg ezt feldolgozza.

– A portugálok veresége után nem beszéltem senkivel, csak a csapat szakmai stábjával, megosztottam néhány gondolatot az Eb-ről. Mindenki csalódott volt, mert sokat számolgattunk, és végül nem jutottunk tovább. Nehéz megemészteni, hogy nem sikerült. Nekem nehéz most a jövőre gondolnom, akár rövid, akár hosszú távon, tiszta fejjel kell megtennem, mert most inkább stresszes vagyok – idézte a szövetségi kapitány szavait a Metropol.

Rossi rávilágított, a lehangoló kezdés megpecsételte a válogatott sorsát. A magyar csapat különösen az első negyvenöt percben árnyéka volt önmagának a Svájc elleni mérkőzésen. Idővel feljavult, mégis 3-1-es vereség lett az összecsapás vége.

– Rosszul kezdtünk Svájc ellen, sőt borzalmasan az első félidőben, mint kiderült, ez volt a kulcs. Nem hiszem, hogy Németország ellen többet tudtunk volna tenni. Skócia ellen nyertünk. Bennünk volt a jobb teljesítmény, de mindenkinek meg kell értenie, hogy ha egy csapat nem kezdi jól a tornát, utána minden bonyolulttá válik. Az első meccs kulcskérdés. Meg kell próbálni nyerni, de a legfontosabb, hogy ne veszítsen egy csapat. Nekünk ezt nem sikerült elérni. De nem akarom kritizálni a játékosaimat. Voltak, akik nem a legjobb formában érkeztek meg a tornára, és talán ez is közrejátszott abban, hogy végül nem jutottunk tovább – állapította meg a mester.

Rossi csak a lefújás pillanatát élvezte

Az olasz–magyar szakember végezetül azt is elárulta, a németországi Európa-bajnokságról sok szép emléket nem visz magával.

– Nem tudtam élvezni az Eb-t. Ha ki kellene emelnem valamit, akkor azt a pillanatot mondanám, amikor a játékvezető lefújta a Skócia elleni meccset. A legutóbbi Eb-hez képest a mostani Eb sokkal stresszesebb volt, az előző kontinenstornát jobban élveztem. Sokat gondolkodtam azon, mit kellett volna másként csinálni. Akár a felkészülésben, akár a személyi döntésekben. De ezek a gondolatok szinte mindig a Svájc elleni meccs körül forogtak. Továbbra is tartom, hogy a legjobb játékosokat hívtuk meg a keretbe, Loic Nego és Balogh Botond a sérüléseik miatt sajnos egyetlen meccsen sem léphettek pályára. Mindig lehet kritizálni, de onnan, ahonnan én látom a dolgokat, ha újrakezdhetném, sem tudnék sok mindent másként csinálni. Apró dolgokon változtatnék csak – zárta szavait Rossi.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.