Alcaraz az Eb-döntővel cukkolta a wimbledoni közönséget, Medvegyev káromkodott

Carlos Alcaraz az elvesztett első szett után fölénybe került és négy játszmában, 6:7, 6:3, 6:4, 6:4-re legyőzte Danyiil Medvegyevet a wimbledoni elődöntőben. A Djokovics–Musetti mérkőzésen dől el, ki lesz az ellenfele a fináléban. Alcaraz a mérkőzés után a futball Eb döntőjével cukkolta a közönséget. Medvegyevnek ismét elgurult a gyógyszere

2024. 07. 12. 17:45
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz a második szettől kézben tartotta a mérkőzést Fotó: AFP/HENRY NICHOLLS
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eleinte némi meglepetésre Danyiil Medvegyev játszott fölényben, sőt az első szett rövidítését nagyon magabiztosan, 7-1-re nyerte meg. Utána azonban fordult a kocka, az történt a pályán, amit Carlos Alcaraz akart. A következő három játszmában mindannyiszor elvette egyszer az orosz adogatását és 6:7, 6:3, 6:4, 6:4-re megnyerte a mérkőzést.

Carlos Alcaraz, Danyiil Medvegyev, Wimbledon, elődöntő, Novak Djokovics, foci Eb 2024
Carlos Alcaraz füvön is otthonosan mozog. Fotó: AFP/Ben Stansall

Az első szettben volt egy furcsa közjáték, Medvegyevnek ismét elgurult a gyógyszere. 5:4-es vezetésénél egy vitatott pont után káromkodva szidta a székbírót.

Az orosz amiatt reklamált, mert szerinte kétszer pattant le a labda Alcaraz térfelén, ám mégsem ő kapta meg a labdamenetet. „Ba**d meg, ba**d meg” – mondta Medvegyev a játékvezető, irányába. Megúszta figyelmeztetéssel, pedig akár le is léptethették volna. 

Alcaraz ismét elbűvölte a wimbledoni közönséget

Medvegyev ezután az első szettet még hozta, de aztán kipukkadt. Alcaraz tehát, akárcsak tavaly, ismét bejutott a wimbledoni döntőbe. Akkor Novak Djokovicstól kikapott. Idén ismét összejöhet az Alcaraz–Djokovics finálé, de ehhez a szerb klasszisnak még le kell győznie az olasz Lorenzo Musettit.

Alcaraz rá jellemzően jó kedélyű, kedveskedő gyorsinterjút adott a talákozó után, egy ponton azonban elszólta magát.

Vasárnap szép napjuk ígérkezik a spanyoloknak, Tudják, a foci Eb döntője...

– jegyezte meg, egy pillanatra nem belegondolva – vagy szándékosan? –, hogy a spanyoloknak Anglia lesz az ellenfelük a futball Eb döntőjében.

Inkább elismerést kifejező, mint gúnyos fütty volt a válasz. Aztán Alcaraz kapcsolt, elnevette magát, s így folytatta:

Nem azt mondom, hogy Spanyolország fog nyerni, csak azt, hogy jó kis meccs lesz.

Alcaraz nem választott Djokovics és Musetti közül

Kitért a másik elődöntőre, de nem foglalt állást, hogy Novak Djokovicsnak vagy Lorenzo Musettinek drukkol-e, csupán annyit mondott, hogy megnézi a meccset, aztán majd kiderült, a vasárnapi fináléban ki lesz az ellenfele.

Wimbledon, férfiak, elődöntő

Carlos Alcaraz (spanyol, 3.)–Danyiil Medvedev (orosz, 5.) 6:7 (1-7), 6:3, 6:4, 6:4
Novak Djokovic (szerb, 2.)–Lorenzo Musetti (olasz, 25.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.