Messi is csatlakozott, hogy teljes legyen Lamine Yamal öröme

Lionel Messi felépült a kisebb sérülése után, s noha nem tündökölt, gólt is szerzett. Argentína másodszor is 2-0-ra győzte le Kanadát és bejutott az Egyesült Államokban zajló Copa América döntőjébe, ahol vasárnap az Uruguay–Kolumbia meccs győztese lesz az ellenfele. Messi és Lamine Yamal útja tehát továbbra is párhuzamosan halad.

2024. 07. 10. 7:35
Messi, Argentína
Messit ünneplik a társak a gólja után Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Talán már feledésbe merült, de Argentína és Kanada a csoportkör első mérkőzésén is játszott már egymással. Argentína akkor is 2-0-ra nyert. A meccs érdekességét az jelentette, hogy a kanadai Bombito szörnyű becsúszással kis híján sérülést okozott Lionel Messinek. A második fordulóban, Chile ellen Messi aztán tényleg megsérült, a combját fájlalta, emiatt kihagyta a Peru elleni harmadik csoportmeccset, majd az Ecuador elleni negyeddöntőt is, amit Argentína 1-1 után csak 11-es párbajban nyert meg.

Lionel Messi, Argentína, Kanada, Copa América, elődöntő, meccs embere
Fotó: X

Lionel Messi az elődöntőre visszatért, s ha nem is tündökölt Kanada ellen, önmagában a jelenléte sokat adott a társaknak. A világbajnoki címvédő Álvarez góljával szerzett vezetést a 22. percben, Messi állította be a 2-0-s végeredményt az 51. percben.

A nyolcszoros aranylabdás amolyan jégkorongos gólt szerzett, beletette a lábát Enzo Fernandez lövésébe, amiért utólag magyarázkodott is: nem akarta elvenni a találatot Enzótól, de úgy érezte, enélkül nem lett volna gól belőle. 

Messi nem játszott különösebben jól, mégis őt választották meg a meccs emberének. Argentína tehát 2-0-ra legyőzte Kanadát és bejutott a Copa América fináléjába. A másik ágon szerda éjszaka Uruguay és Kolumbia csap össze a döntőbe jutásért.

Az elmúlt napokban több hír is arról szólt, hogy Lamine Yamal lehet Lionel Messi méltó utódja. Nos, a 16 éves ifjú után a 37 éves veterán is góllal járult hozzá ahhoz, hogy a csapata döntőt játszhat vasárnap. Spanyolország az Európa-bajnokságon, Argentína a Copa Américán.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.