Bravúr Baboséktól, maratonira nyúlt meccs után megvan a wimbledoni nyolcaddöntő!

A wimbledoni füves pályás Grand Slam-torna vasárnapi játéknapján ért véget a magyar teniszező, Babos Tímea és az ukrán Nadja Kicsenok női páros mérkőzése, amelynek megnyerésével a duó bejutott a nyolcaddöntőbe. Az eredetileg szombatra kiírt találkozón Babosék a harmadik helyen kiemelt Nicole Melichar-Martinez, Ellen Perez amerikai, ausztrál páros ellen nyertek.

2024. 07. 07. 21:22
BABOS Tímea
Babos Tímea remek eredményt ért el partnerével vasárnap. Fotó: MTI/Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az időjárás többször is közbeszólt: esőszünet miatt vasárnap is a tervezettnél 120 perccel később kezdtek felek. 

 

Hátrányból fordítva

A magyar–ukrán kettős azonnal fogadóként nyert játékot, majd Babosék 4:2-es előnyénél újabb esőzés miatt félbeszakadt a mérkőzés. A szünet után sorozatban négy játékot nyert a magasabban rangsorolt ellenfél, amely nem csak fordított, szettelőnybe is került. A második felvonásban aztán 5:1-re ellépett a Babos–Kicsenok összetételű páros, amely végül egy 6:2-es szettel egyenlített.

A továbbjutásról döntő harmadik szett egy újabb esőzés miatt ismét félbeszakadt, ám az újrakezdés után továbbra is jobb volt Babosék párosa, amely két brékkel megnyerte a tiszta játékidőt tekintve 103 perces összecsapást. 

A 31 éves magyar teniszezőre és a vele egykorú Kicsenokra a folytatásban a 15. helyen rangsorolt amerikai Asia Muhammad és az indonéziai Aldila Sutjiadi kettőse vár a legjobb 16 között.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.