Párizsi meglepetés: két rakéta közelében kellett edzeniük tornászainknak

Tornászaink azután, hogy hétfőn megérkeztek Párizsba és elfoglalták helyüket az olimpiai faluban, már edzettek is. Mégpedig különleges helyszínen. Bácskay Csenge, Czifra Bettina Lili, Kovács Zsófia és Mészáros Krisztofer két űrrakéta szomszédságában tréningezett.

2024. 07. 23. 17:07
Ide hozták a tornászokat
Ide hozták a tornászokat Fotó: MOB-Média/Molnár Ádám
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olimpiára négy tornászunk kvalifikálta magát: a nőknél Bácskay Csenge, Czifra Bettina Lili és Kovács Zsófia, a férfiaknál Mészáros Krisztofer – s utóbbi tréningezett először. Amint arról a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) ma délután beszámolt, versenyzőink még nem a versenynek otthont adó Bercy-arénában, hanem a francia főváros harmadik számú repülőtere, a két űrrakétával szegélyezett Le Bourget melletti kiállítási pavilonban gyakorolhatott. Borítóképünkön a bal oldali az Ariane–5 hordozórakéta makettje.

Mészáros Krisztofer
Mészáros Krisztofer a pavilonban Fotó: MOB-Média/Molnár Ádám

Ezen a területen található az olimpia tévéközvetési háttérbázisa is, ám ez nem foglalja el az összes pavilont, így az egyik szabadon maradt „hangárféleséget” berendezték a torna sportág edzőközpontjává. Mészáros Krisztofer itt vette végig a szereket nagyjából két és fél óra alatt.

Mészáros Krisztofer jó formában érkezett

– Mindent megcsináltam, amit meg kellett, félgyakorlatokat végeztem és elemeket. Jó formában érkeztem, kellemesen érzem magam. Tegnap este csak egy órácskát edzettem, bemozgattam magam az egész napos utazás után, jól is esett. Most tudtam jobban megnézni a szereket, ám ugyanazt tapasztaltam, mint otthon, hiszen ugyanolyan márkájúak a szerek, csak a színek mások – mondta a talajon Eb-ezüstérmes, 22 éves Mészáros Krisztofer a MOB honlapjának nyilatkozva.

Mindeközben a nők is gyakoroltak, ám a pavilon hátsó, nem sajtónyilvános részén, és ők csak „rávezető” foglalkozást végeztek, este tartják a nagy tréningjüket.

– Kovács Zsófit egyre jobb formában látom, azonban Bácskay Csenge sajnos még küzd a bokasérülésével – vele először majd a pódiumedzésen szeretnénk kipróbálni, hogy mit bír –, Czifra Lili ugyanakkor hozza az elvárható formát – nyilatkozta Draskóczy Imre női szövetségi kapitány.

Szerdán immár a Bercyben 11 órától Mészáros a férfiak pódiumedzésén gyakorolhat, másnap következnek a hölgyek. A péntek esti megnyitó ünnepség után szombaton pedig elkezdődnek a versenyek: a Mészáros az 1. csoportban kezd majd, s mind a hat szeren megméreti magát. A selejtező egyben kvalifikáció az egyéni összetett és a szerenkénti finálékra is. A nők vasárnap lépnek a szerekhez, Kovács Zsófia felemáskorláton, Bácskay Csenge ugrásban indul, Czifra Bettina Lili mind a négy szeren érdekelt lesz. 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.